Muziek en gaming zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sterker nog, ze zijn op alle mogelijke manier aan en met elkaar verbonden. Beeld je eens in dat je een spel aan het spelen bent waarbij er zombies op je af komen rennen vanaf alle kanten – zonder de dramatische of hele heftige muziek. Dat is iets dat niet klopt, en dat is pas één aspect van de gaming industrie, want de industrie is online nog heel veel groter.

Elke film of serie die op een later moment een spel krijgt zal vallen of staan bij de muziek die gebruikt wordt. Want zonder precies de muziek die gebruikt werd in de film of serie, is het niet compleet. Denk maar eens bij jezelf, als je een filmreeks of serie hebt bekeken en je hoort de titelmuziek ergens, dan zal je automatisch aan die serie of die film denken. Makers van een spel dat gebaseerd is op een film of serie, moeten hier wel gebruik van maken. Want het is precies dat wat de populariteit beïnvloedt en een spel kan maken of breken.

Metalbands scoren hoog bij spelmakers

Als er gekeken wordt naar legendarische muziek bij spellen, dan kan er al snel geconcludeerd worden dat bij de wat gewelddadigere spellen vooral metal gebruikt wordt. Dit omdat het simpelweg niet past om een leuk klassiek deuntje onder een zombieslachtpartij te plaatsen. Daar hoort een goede bak herrie onder en dat wordt snel gevonden in de wereld van de zware metalen. Maar legendarische muziek die in de spellen voorkomt, hoeft zeker niet altijd metal te zijn. Het is wel een gegeven dat een stevige gitaarrif met een lekkere drumbeat eronder goed past bij een zombieslachtpartij.

Er zijn echter ook hele generaties die nog automatisch mee gaan neuriën als de intro van bijvoorbeeld Donkey Kong gespeeld wordt. Muziek die gebruikt wordt in spellen moet passen bij het spel en daarnaast ook nog eens extreem catchy zijn, zodat het goed blijft hangen. Want als een spel goed is maar de geluiden (waaronder de muziek) slecht zijn, dan is de kans erg groot dat je het spel niet zoveel zal spelen als een spel wat muziek en geluiden heeft die meteen in je hoofd blijven hangen.

Hoe spelen ontwikkelaars van gokkasten in op de muziektrends?

Wanneer je gaat kijken bij de betrouwbare online casino’s dan kan je al snel zien dat er een aantal favorieten ontwikkelaars zijn die gebruik maken van alle foefjes om mensen aan te trekken. Nu kan je wel zeggen foefjes, maar ze maken gewoon heel erg slim gebruik van het menselijke brein. Muziek blijft hangen en een gokkast die er mooi uitziet ook. Kortom, ze doen er alles aan om je op alle mogelijke manieren te interesseren voor hun gokkasten. Het is een vast gegeven dat de ontwikkelaars die gebruikmaken van meer dan standaardgeluiden een groter aantal gokkasten op de markt weet te brengen dat populair is. Uiteraard zijn er binnen het genre online gokken en muziek ook samenwerkingen van ontwikkelaars met muzikanten waardoor er spannende gokkasten ontstaan die zeker je aandacht trekken.

Muziek heeft invloed op alles wat we doen

Muziek is veel groter dan alleen de gaming industrie. Muziek is niet alleen al duizenden jaren een deel van ons leven, het is ook nog eens iets wat op een onopvallende manier een groot deel ingenomen heeft van onze samenleving. Wanneer je boodschappen doet, dan is de kans groot dat er muziek aanstaat in de supermarkt. Ga je ergens eten? Grote kans dat er een muziekje op de achtergrond aanstaat en ga zo maar door. Het is zelfs zo dat het opvalt als er ergens geen muziek aanstaat.

Muziek is een groot onderdeel van ons dagelijkse leven en als artiest is het een groot compliment als je muziek gebruikt wordt in een spel, film of serie het zorgt namelijk voor een nog groter bereik. Iets wat je als artiest bij een nieuw publiek bekend kan maken. Het kan een artiest ook onsterfelijk maken, want verbonden zijn aan het juiste project kan ervoor zorgen dat mensen 20 jaar na het uitbrengen van het spel, de film of serie nog altijd spontaan de muziek mee gaan zingen. Zo groot kan muziek zijn.

Deel: