Op de 88ste geboortedag van Elvis Presley op 8 januari a.s. zal in Hoogeveen de première plaatsvinden van een nieuwe theatertour over de muziek van deze legende, genaamd: ‘Elvis The Music’ met in de hoofdrol zanger-gitarist Erwin Nyhoff.

Na zijn bluesshows met Johan Derksen, zijn hoofdrol in een musical over het leven van blueslegende Harry Muskee en o.a. tours met muziek van Bruce Springsteen, is het nu tijd voor verdieping in de muziek van de artiest uit Memphis waar Nyhoff van kinds af aan al groot fan van is. Eerder speelde hij al met leden van de originele Elvisband, waaronder de feitelijke uitvinder van de rockabilly gitaarstijl Scotty Moore, drummer D.J. Fontana en de latere solo- gitarist van Elvis; James Burton.

Elvis nam tijdens zijn actieve zangcarrière meer dan 700 songs op met als hoogtepunten: ‘Always on My Mind’, ‘That’s Allright’, ‘Are You Lonesome Tonight’, ‘Hound Dog’, ‘Heartbreak Hotel’,  ‘Jailhouse Rock’, ‘Love Me Tender’, ‘Blue Suede Shoes’, ‘Suspicious minds’, ‘In The Ghetto’ e.v.a.

Nyhoff zal niet op het podium verschijnen als een kopie van zijn idool; in deze voorstelling draait het immers om ‘The Music’. Hij wordt hierin ondersteund door een grote tien mans/vrouw live-band met o.a. leden van Her Majesty, Herman Brood en Soul Sisters. Te zien in theaters in het hele land vanaf 30 december 2022 t/m 25 maart 2023.

Deel: