Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Gathering @ TivoliVredenburg.

Concerttip zaterdag 26 november: The Gathering @ TivoliVredenburg

The Gathering werd 30 jaar geleden opgericht in het Brabantse Oss door broers Hans en René Rutten en zanger Bart Smits. Aanvankelijk speelde de band compromisloze deathmetal, zoals te horen is op debuutalbum ‘Always’. Met de komst van zangeres Anneke van Giersbergen midden jaren ’90 maakt de band een opmerkelijk ontwikkeling door.

Het uiteindelijk met 3x Platina bekroonde album ‘Mandylion’ laat een muzikale verschuiving van metal naar overwegend progressieve rock horen. The Gathering blijft vanaf dat moment niet onopgemerkt en verkopen tours uit in Noord- en Zuid Amerika en Europa.

Deel: