Michelle David & The Gospel Sessions zijn een half jaar geleden verder gegaan onder een nieuwe naam, Michelle David & The True-Tones. Wat begon als een project om de roots van Soul en R&B te ontdekken, resulteerde in vier goed ontvangen albums, uitverkochte zalen in binnen- en buitenland en een Edison nominatie. Met de tijd groeide het project uit tot een echte band met een geheel eigen stijl. In de afgelopen vijf jaar heeft de band met succes verschillende invloeden omarmd die zich uitstrekken van traditionele Gospel tot Afrofunk, Soul tot Calypso en Marokkaanse Gnawa. De nieuwe naam stelt de band in staat om door te gaan met het uitbreiden en integreren van meer muzikale invloeden die hun unieke stijl aanvullen.

Op zoek naar de roots van hun geliefde muziekgenres (Rhythm & Blues, R&R Soul) ontdekten de oprichters Onno Smit en Paul Willemsen de Gospel muziek uitgevoerd door The Soul Stirrers, The Zion Travelers, Sister Rosetta Tharpe en Shirley Ann Lee. Gegrepen door de pure energie van deze nummers, besloten ze hun eigen variatie te maken samen met de Amerikaanse Michelle David.

De band verzekert fans en anderen dat hoewel de naam verandert, de essentie hetzelfde blijft. Michelle David: “Deze naam beschrijft de reikwijdte van de band beter dan The Gospel Sessions. Daarmee willen we de ware boodschap van hun muziek blijven verspreiden; Liefde, Eenheid en Saamhorigheid!”

Win kaarten voor Michelle David & The True-Tones

Op 12 november staat Michelle David met haar True-Tones in de Effenaar in Eindhoven met hun nieuwe album ‘Truth & Soul’. Maxazine enkele kaarten weggeven voor dit geweldige concert. Like Maxazine op Facebook om mee te doen met de prijsvraag en tag in de reacties onder het bericht op Facebook wie je zou willen meenemen naar zijn concert. Doe snel mee en wie weet, sta jij op 12 november bij het concert van Michelle David & The True Tones in de Effenaar in Eindhoven!*

* Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacyregelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd. Medewerkers van Maxazine of de mede-organisator van de prijsvraag zijn uitgesloten van deelname. Ook speciale accounts die als tweede account in het leven zijn geroepen om mee te doen aan prijsvragen worden uitgesloten.

Deel: