‘Doorgaan’ is het motto van Litzberg, zowel alter ego als band van Mathijs Peeters. Dit laat hij maar al te goed zien met de aankondiging van zijn nieuwe tour. In maart 2023 komt Litzberg namelijk langs verschillende zalen door Nederland. De tour wordt afgetrapt in Utrecht en vervolgt zijn weg langs Amsterdam, Gouda en Vlissingen.

In 2019 kwam het debuutalbum ‘In My Head’ van Litzberg uit en stond daarmee al op de podia van Noorderslag, Into The Great Wide Open en Paradiso. Na deze snelle start, kwam alles ook razendsnel tot stilstand. Corona. Waar voor de ene artiest zo’n stop zou staan voor een artistiek ‘bergafwaarts’ parcours, daar besluit Litzberg juist om nog een tandje bij te schakelen. Er moet een opvolger komen op het debuutalbum.

De eerste single van het volgende album is ‘Delete And Start Again’, een superkorte uptempo knaller met een refreintje dat dagenlang in je brein blijft spoken. Ook die ‘zoek-dekking!-gitaar’ blijft je achtervolgen. Heerlijk als een popsong dat vermogen bezit om je hoofd over te nemen.

Dit jaar zullen er meer singles verschijnen van het album dat in 2023 wordt uitgebracht. Dit album zet de lijn krachtig verder voort op het snijvlak van gitaarpop, indie en americana, want Litzbergs motto is: ‘Doorgaan. Creëer beweging. ‘Dat geldt voor alles in het leven van bandjes tot relaties. Alles gaat gewoon door.’

Tour 2023:

1 maart: Utrecht, TivoliVredenburg
2 maart: Amsterdam, Paradiso
17 maart: Gouda, So What
18 maart: Vlissingen, De Piek

Deel: