Neil Young brengt voor het einde van het jaar twee nieuwe albums uit. Op 18 november verschijnt de plaat ‘World Record’, dit is een samenwerking met Crazy Horse. Twee weken later, op 2 december, verschijnt naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het iconische album ‘Harvest’ een speciale editie.

Young’s vierde soloalbum blijft een van de meest geliefde in zijn catalogus en staat vol met nummers die er nog altijd toe doen. De release bestaat uit het originele album, drie studio outtakes en een nog niet eerder uitgebrachte opname van zijn BBC solo optreden uit 1971. Daarnaast komt ook een documentaire van twee uur beschikbaar uit 1971 waarin de Harvest-sessies zijn vastgelegd. Ook bevat de box ook een booklet en uitvouwbare poster.

‘World Record’ is een verzameling van 11 nummers over het verleden, heden en de toekomst van onze planeet en wat het betekent om hier te leven. Young haalt in de tracks herinneringen op en toont dankbaarheid voor de geschenken die de aarde hem heeft gegeven. Hij werpt ook zijn blik op de toekomst: hoe moet het verder?

De plaat is geproduceerd door Neil Young en Rick Ruben en de tracks zijn samen met Crazy Horse opgenomen in de bekende studio Shangri-La in Malibu. ‘World Record’ is vanaf 18 november verkrijgbaar als CD, LP en cassette. Daarnaast zal de plaat ook via de DSP’s te beluisteren zijn.

Tracklist ‘World Record’:
1. ‘Love Earth’
2. ‘Overhead’
3. ‘I Walk With You (earth ringtone)’
4. ‘This Old Planet (changing days)’
5. ‘The World (is in trouble now)’
6. ‘Break The Chain’
7. ‘The Long Day Before’
8. ‘Walkin’ On The Road (to the future)’
9. ‘The Wonder Won’t Wait’
10. ‘Chevrolet’
11. ‘This Old Planet’ reprise

Deel: