Alhoewel het officieel al herfst is zijn zomerse klanken altijd welkom. Afgelopen donderdag kon men in de Tilburgse 013 genieten van heerlijk zomerse klanken van de sensatie op zomerhit-gebied: Alvaro Soler.

Aan Greg Taro de eer om als voorprogramma te openen in Tilburg. Greg Taro speelde in het verleden samen met Alvaro Soler in een band. In de 013 bewees Greg Taro ook als solo artiest zeer indrukwekkend te zijn en hij wist met zijn zomerse klanken het publiek voor zich te winnen. Zijn huidige single ‘Bodega’ werd met veel gejuich ontvangen. Alle nummers zijn autobiografisch en zo wist hij met het gevoelige ’10 Amigos’ het publiek te raken met zijn rauwe stemgeluid. De half uur durende set was een mooie mix van dansbare uptempo songs en pakkende kleine liedjes.

Alvaro Soler had 3 jaar gewacht om eindelijk zijn Magia European Tour te kunnen spelen. Een zeer goed gevulde 013 kon niet wachten om door Alvaro Soler en zijn band omver geblazen te worden met de heerlijkste zomerse klanken. Sinds 2015 is Alvaro Soler de sensatie als het gaat om lekkere zomerhits en scoorde ook al een flink aantal grote hits. Al vrij vroeg in de set kwam de fijne dansbare single ‘Loca‘ en hiermee steeg ook direct de temperatuur in Tilburg.

Dat het enthousiasme van Alvaro en zijn band eraf spatte is slechts een understatement, het werkte ook zeer aanstekelijk op het publiek. Bij het nummer ‘Manila‘ was het aan het publiek om mee te zingen, Alvaro Soler liet eerst de dames zingen en daarna de heren. Er werd door iedereen goed meegezongen. Extra aandoenlijk was het toen een aantal kinderen in het publiek een stukje mee moesten zingen.

Voor een extra speciaal Tilburgse tintje zorgde de Tilburgse bassiste Judith, die momenteel met Alvaro Soler op tournee is. Niet alleen leerde ze Alvaro een beetje Nederlands ook blies ze het publiek omver met haar zeer sterke baspartijen in onder andere ‘A Contracorriente‘. Ook gitarist David kreeg zijn momenten om te shinen, waarbij hij tijdens zijn solo al spelend door de band van het podium werd gedragen.

Alvaro Soler bewees dat hij naast fijne uptempo songs ook met zeer kleine en fijne ballads het publiek kon overtuigen. Het gevoelige ‘En Tu Piel‘ zong hij heel klein speelde daarbij zelf op de piano. Bij het prachtige ‘Alma De Luz‘ liep Alvaro door het publiek om uiteindelijk een stukje a capella te zingen samen met zijn fans, wat deze avond extra memorabel maakte.

Greg Taro maakte ook zijn opwachting tijdens het concert van Alvaro Soler en ze zongen samen ‘Diferente‘, waar hun stemmen erg goed bij elkaar pasten. In 2015 begon het grote succes voor Alvaro met de grote hit ‘El Mismo Sol’, deze knaller mocht dus ook niet ontbreken in de setlist.

Met zijn recente zomerhit ‘Solo Para Ti’ werd het laatste gedeelte van het concert ingeluid. Luidkeels zong het publiek mee en bracht het publiek in extase, vooral de overgang naar een stampende dance remix liet de temperatuur nog wat meer stijgen. Met het inzetten van ‘La Cintura‘ en de afsluiter ‘Sofia‘ ging het publiek voor de laatste keer compleet uit zijn dak en kwam er een einde aan dit zeer sterke concert.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: