Niemand minder dan P!NK is bevestigd als eerste headliner die afreist naar Limburg voor de 52e editie van Pinkpop. Het is het eerste optreden van P!NK sinds de uitverkochte Beautiful Trauma World Tour in 2019, toen de Amerikaanse zangeres een concert gaf in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en ook op het Malieveld in Den Haag. De shows, waarbij P!NK’s publiek werd verbluft met een ervaring om nooit te vergeten, werden zeer lovend ontvangen door critici. P!NK trad in 2010 ook op op Pinkpop, voor een volgepakt Noord-Podium. Dit jaar is zij afsluiter van de Pinkpop vrijdag.

Over haar aankomende tour zegt P!NK: “It’s been a long three years and I’ve missed live music so so much…. So it’s finally time! I am so excited to get back to the UK and Europe to sing, cry, sweat and make new memories with my friends. It’s going to be magical!”

Bekend om haar adembenemende liveshows met een enorme productie en samen met haar talent van wereldformaat, belooft P!NK’s Summer Carnival 2023 opnieuw een indrukwekkende mijlpaal te worden in haar fenomenale carrière en een onvergetelijke live ervaring voor haar fans. Eind jaren ’90 ontwikkelde P!NK razendsnel haar eigen identiteit, waarmee ze pop, powerhouse en vocalen met een rockinvloed omzette in een winnende combinatie die haar al decennialang in de top 10 hitlijsten houdt. Met een reeks aan nummer één singles en wereldwijd miljoenen verkochte albums en tickets is P!NK één van de meest commercieel succesvolle popartiesten ter wereld.

P!NK heeft acht studioalbums uitgebracht, één greatest hits album, één live album en heeft meer dan 60 miljoen albums en meer dan 75 miljoen singles verkocht. De zangeres heeft drie Grammy Awards gewonnen (21 nominaties), één Daytime Emmy Award, zeven Billboard Music Awards, zeven MTV Video Music Awards (inclusief de 2017 Michael Jackson Vanguard Award), twee MTV Europe Awards, twee People’s Choice Awards en ze is de ontvanger van The Brits Outstanding Contribution To Music Award in 2019 (waarmee ze de eerste internationale artiest was met deze eer). In 2019 ontving ze daarnaast haar eigen ster op de Hollywood Walk of Fame. Haar meest recente prestatie is dat zij in 2020 Billboard Music Award’s Icon Recipient werd.

Afgelopen april werd bekendgemaakt dat alt-pop band MADOUX Pinkpop 2023 opent. Tijdens de uitreiking van de Limburgse Popprijzen werden Lotte Slangen en haar band, winnaar in de categorie ‘De Belofte’, verrast met het nieuws. Met ‘Dark and Dreamy Alt-Pop’ staat de singer-songwriter met band vrijdag 16 juni op het Pinkpop podium. In 2021 werd de eerste single ‘runner’ uitgebracht en datzelfde jaar bracht MADOUX hun debuut EP ‘Leave Me Behind’ én vier singles uit.

Pinkpop 2023 vindt plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 op Megaland in Landgraaf.

Deel: