Weet je het nog? De tijden dat je met een potlood het lint terug je cassettebandje in draaide? De revolutie van draagbare muziek. Begonnen in 1979 met de Sony Walkman, gevolgd door de iconische iPod – thousand songs in your pocket – en inmiddels is Spotify al jaren de baas in je broekzak.

De helft van alle Nederlanders maakt gebruik van de Zweedse streamingdienst. En hoewel non stop op repeat Noodgeval van Goldband draaien z’n charme heeft, is het misschien tijd om even op pauze te drukken?

Besparen op muziek doe je niet. Samen zijn we wederom meer gaan luisteren, maar luister je ook naar je portemonnee? Slapende honden moet je niet wakker maken, maar er zijn een hoop mensen die zich niet bewust zijn dat ze jaarlijks € 199,88 uitgeven aan Spotify. De aankomende maanden zitten we gezellig samen binnen en shuffle je op de achtergrond waarschijnlijk minder door de zoveelste playlist. Opzeggen is altijd zo’n gedoe voor veel mensen, maar nu is er een dienst die dit binnen 2 minuten voor je kan regelen. Tijd om weer de baas van je broekzak te zijn.

  • Ga naar https://www.opzeggen.nl/online-diensten/spotify/opzeggen.
  • Vul je gegevens in, inclusief jouw e-mailadres dat bekend is bij Spotify (Spotify app > Home > Instellingen > Account).
  • Kies je betaalwijze van € 3,95 om de opzegbrief te versturen.
  • Druk op ‘verstuur mijn opzegging’.

Zo ben je weer even bewust van je portemonnee en misschien ook van muziek. Dat is echt luisteren. Of zoals Jay-Z rapt: “Do you fools listen to music or do you just skim through it?”

Deel: