Gedurende de afgelopen twintig jaar is B. Christopher vooral bekend geworden door de muziek, die hij componeerde en speelde voor film en tv. Zijn muziek is duizenden keren te horen geweest in meer dan dertig landen. Daarnaast heeft hij ook als gitarist van zijn eigen bluesband binnen dit genre een behoorlijke naam weten te maken. Bekende collega’s als Nathan East, Jerry Portnoy en Bruce Katz zijn te horen geweest op zijn albums.

Onlangs is Christophers zesde album ‘Snapshots From The Second Floor’ verschenen met daarop dertien zelfgeschreven nummers. B. Christopher, die zelf gitaar speelt, wordt hierop begeleid door E.J. ‘Moose’ Boles (zang), Anton Fig (drums), Studebaker John (harmonica) en Nick Douglas en Eric Collier, beiden op bas. Het album gaat meteen goed los met het instrumentale ‘All Twisted Up’, een vlotte Chicagoblues met een flinke dosis harmonica en fel slidegitaar. En Chicagoblues is ook het genre waarmee de luisteraar wordt blij gemaakt.

Instrumentaaltjes wisselen gezongen nummers af tot de prachtige slideblues ‘Smoke’ het eind van het album aankondigt. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn ‘Where You At’, waarin de rauwe vocalen van Boles het een stukje Deltablues meegeven, ‘Talk To Me’, dat ook een vocaal hoogstandje is, en de prachtige blues ‘Late Night Crying’. Een uitstekend album. (7/10)  (Guitar One Records)

Deel: