Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van hun debuutsingle ‘At The River’ komt Groove Armada terug met ‘GA25’, een box-set vol met hun meest iconische tracks die op 11 november uitkomt via BMG.

Om de release van ‘GA25’ te vieren, brengt Groove Armada ook de leadsingle ‘Hold A Vibe’ uit op 21 september via BMG.

Met vocalen van dancehall artiest Red Rat is ‘Hold A Vibe’ een groovend eerbetoon aan dub en funk dat zich opbouwt over een hypnotiserende baslijn. De track is de perfecte remedie tegen de nazomer blues en markeert een langverwachte terugkeer van het duo na de single ‘Lover 4 Now’ uit 2020.

GA25′ biedt fans de ultieme verzamelervaring en een kans om na te denken over een recordbrekend oeuvre van 25 jaar in de maak, op een dubbele CD met 24 tracks en een LP met twee kanten, inclusief een boekje van 32 pagina’s en een A3-poster.

De box-set is het hoogtepunt van meer dan twee decennia van productieve productie en compromisloze visie van twee muzikanten die het buitengewone bereikten en bewezen dat het gedurfd mogelijk is om een veelheid aan geluiden te verkennen en tegelijkertijd commercieel en kritisch succes te behalen.

Met een indrukwekkende catalogus om uit te putten, waaronder ‘Song 4 Mutya’, de Manumission-strut van ‘I See You Baby’ en de dancehall dub van ‘Superstylin’, bewijst Groove Armada op ‘GA25’ dat ze zich net zo goed thuisvoelen in hook-laden pop als in het produceren van dwingende dansvloer-gedreven house en big-room anthems.

25 jaar na de release van hun eerste single, ‘At The River’, is Groove Armada uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en succesvolle dance acts van de 21e eeuw, een positie die ze hebben behouden door te bewijzen een dominante kracht te zijn in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd.

Tijdens hun carrière hebben ze samengewerkt met talloze high-profile artiesten zoals Madonna, Paul Simon, Fatboy Slim, Calvin Harris, Neneh Cherry en Bryan Ferry, 11 LP’s geproduceerd en onvermoeibaar de wereld rondgetoerd, waarbij ze op de meest gerespecteerde podia speelden; van enorme outdoor raves tot intieme feestjes. In een tijd waarin dance-acts meestal synths en DJ’s mengden met opvallende visuals, richtte Groove Armada zich op het zo live mogelijk maken van elk element van hun optreden, het creëren van meeslepende ervaringen voor duizenden fans en het leveren van onvergetelijke scènes op Glastonbury en een recordbrekende vijf nachten durende run op Brixton Academy.

De ongeëvenaarde culturele betekenis en het wereldwijde succes van Groove Armada is geworteld in een periode van radicale verandering: toen de Amerikaanse regering begin jaren 2000 anti-rave-wetten invoerde, waren zij de aanvoerders van Britse acts die doorbraken, de dansvloer nieuw leven inbliezen en de weg vrijmaakten voor een reeks hitsingles. Tot op heden heeft hun gecombineerde talent hen zowel commercieel als kritisch succes opgeleverd in de vorm van 3 UK Top 10 albums, 3 Grammy nominaties, 3 BRIT nominaties en een Billboard nominatie.

Nu, na meer dan twee decennia in de voorhoede van de dansmuziek en nu de band deze enorme mijlpaal nadert, is er nog genoeg motivatie om te vieren. Eerder dit jaar gingen de jongens op pad voor een 9-daagse UK tour – hun laatste volledige live UK tour – die begon in Glasgow’s Barrowlands en eindigde met twee avonden in Brixton Academy, waar ze werden vergezeld door Norman Jay MBE, PBR Streetgang en Ewan McVicar.

Met nieuwe muziek in het middelpunt van deze vieringen en een verlangen om een nieuw hoofdstuk te openen, gaf het duo onlangs opdracht tot een remixreeks, waarbij de knapste talenten uit de industrie werden aangeworven om een selectie van hun grootste tracks te bewerken. De eerste was de Australische producer Logic1000, die een emotionele update van ‘My Friend’ afleverde, gevolgd door Dance System’s club-ready reboot van ‘Superstylin’, voordat X-PRESS 2’s Ashley Beedle en Fred Everything hun krachten bundelden op de Talk Talk/We’re Free EP, terwijl de Schotse impresario Ewan McVicar het geheel afsloot met een hi-energy ‘Spacehousemix’ van ‘I See You Baby’.

Deel: