Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Sheila E. @ 013.

Concerttip maandag 29 augustus: Sheila E. @ 013

The one and only miss SHEILA E!!!! Een wonderkind dat op haar derde begint met drummen (vader Pete Escovedo kan er ook wat van), op haar vijfde begint met congas, op haar tiende beheerst ze de viool en voor haar 20e verjaardag speelde ze met o.a. George Duke, Herbie Hancock, Billy Cobham, Con Funk Shun, Marvin Gaye, Diana Ross, Lionel Richie, Gloria Estefan, Patti LaBelle en Stevie Nicks. En natuurlijk met Prince! Ze speelt mee op ‘Purple Rain’ en zingt op een van de beste b-kanten aller tijden: ‘Erotic City’. De meeste mensen kennen haar natuurlijk van haar solo-successen.

De band met Prince blijft innig. Ze speelt op veel van zijn albums en tourt met hem de wereld rond. Na haar avonturen met Prince drumt ze onder andere in de band van een andere drummer namelijk Ringo Starr. Ze is musical director voor o.a. Jennifer Lopez en Beyoncé maar het allerbelangrijkste: ze is nog steeds bandleidster en treedt in die hoedanigheid nog altijd op! Ze laat tijdens optredens zien waarom ze wordt beschouwd als één van werelds beste percussionisten.

Deel: