Muse heeft vandaag het langverwachte album ‘Will Of The People’ uitgebracht. De tracklist bestaat uit tien nummers die allemaal door de band zelf zijn geproduceerd. Eerder kwamen al de singles ‘Won’t Stand Down’, ‘Will Of The People’ en ‘Kill Or Be Killed’ uit. Op zondag 23 oktober speelt de band in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré als onderdeel van hun intieme theater tour.

De nummers op het album weerspiegelen de veelzijdigheid van de Britse band. Zo is ‘Liberation’ een glam rock track terwijl er in ‘Verona’ een nostalgische elektronische sound te horen is. De tracklist wordt aangevuld met de piano ballad ‘Ghosts (How Can I Move On)’, het energieke ‘Euphoria’ en als dynamische afsluiter ‘We Are Fucking Fucked’.

Naast de release van het album, heeft de GRAMMY en Brit Award winnende band vandaag ook de video uitgebracht voor het nummer ‘You Make Me Feel Like It’s Halloween’. De clip, gemaakt door regisseur Tom Teller, bevat vele knipogen naar klassieke horror films als ‘The Shining’, ‘Friday The 13th’, ‘Scream’, ‘IT’ en ‘Carrie’.

Over Muse

Muse bestaat uit Matt Bellamy, Dominic Howard en Chris Wolstenholme. Het vorige album, Simulation Theory, kwam binnen op #1 in diverse hitlijsten. Het was daarmee voor de band het vierde album op rij die de hoogste positie van de Nederlandse hitlijsten behaalde. Muse heeft sinds de oprichting in 1994 maar liefst acht studio albums uitgebracht, met meer dan 30 miljoen sales wereldwijd.

De band heeft meerdere prestigieuze prijzen gewonnen, inclusief twee Grammy Awards, een American Music Award, vijf MTV Europe Music Awards, twee Brit Awards, elf NME Awards en zeven Q Awards.

Deel: