Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Even voor 13.00 uur in de middag de volgende dag parkeerde Jennifer haar auto langs de weg op de Flakkeesestraat, ze vergat de auto af te sluiten toen ze in de richting van de strandopgang door de duinen liep. Vanuit de verte zag ze Ishaan al staan wachten. Hij was met openbaar vervoer gekomen. Jennifer moest glimlachen, ze zag van ver al dat hij zich speciaal voor deze gelegenheid in het nieuw had gestoken. Een hagelnieuwe short van een bekend en modieus merk, dat hem inderdaad erg goed stond en een heel mooi nieuw zomerhemd in een egale kleur die hem mooi stond. Hij zag er goed uit. Ook als Jennifer echt op zoek was geweest naar een vriend had ze dit leuk gevonden.

Er was een reden waarom ze Ishaan mee had genomen naar Kijkduin. Ze wilde testen of ze met Ishaan samen zou kunnen werken om informatie in en uit detentie te krijgen. Ishaan was een blanco bladzijde waarbij de politie voorlopig geen verdenkingen zou hebben. Als het moment ooit zou komen dat hij er problemen mee ging krijgen zou het makkelijk zijn alles te ontkennen en hem voortdurend te laten geloven dat ze een vriendschappelijke relatie hadden.

Ishaan begroette haar met zijn mooie lach en een omhelzing met twee zoenen. Samen liepen ze naar de strandopgang bij strandslag 10. Het was een mooie, rustige doordeweekse dag. Jennifer merkte toch nog wel dat haar linkerknie nog niet goed genezen was na het ongeluk. In het rulle zand was de belasting vele malen hoger dan gewoon in de stad.

Op het strand zaten wel wat mensen, maar echt druk was het niet. Over een aantal weken, als het vakantie zou zijn zou dit wel anders zijn . Kookaburra Beach waar ze langs liepen was een populaire bestemming op het strand. Terwijl ze verder wandelden vroeg Jennifer belangstellend het nieuwe hemd van het lijf van Ishaan. Hij antwoordde overal op en was blij te merken dat Jennifer zoveel belangstelling in hem had, en hem werkelijk leerde kennen. Hij kwam er nauwelijks tussen, maar dat maakte hem niet uit. Dat Jennifer alle informatie die haar vader nodig had.

Even voorbij strandpaviljoen de Kwartel kwamen ze bij het bordje dat aangaf dat hier het naakstrand begon. Ishaan twijfelde even verder te lopen, maar Jennifer lachte hem uit en trok hem mee door het warme rulle zand. Ook dit was geen toeval. Jennifer had alles gepland en wist precies wat ze deed toen ze even verderop haar bikini uitdeed en haar badhandoek op het zand uitspreidde. Ishaan vermande zich maar was als aan de grond genageld. Dit had hij nooit eerder meegemaakt. Hij wist niet waar hij moest kijken maar ging uiteindelijk naast Jennifer zitten, uiteraard volledig gekleed. Hij zou zich nooit of te nimmer uit durven of kunnen kleden op een openbaar strand. Jennifer nam haar telefoon erbij en maakte een vrolijke selfie van haarzelf met Ishaan. Ze zorgde ervoor dat het goed duidelijk was dat zij volledig naakt naast Ishaan zat. Ook dat was onderdeel van haar plan.

Haar vader zat in zijn cel en was inmiddels in gedachten al een aantal maanden verder. Hij zou dan, in samenwerking met zijn dochter deze cel inmiddels achter zich hebben gelaten. Hij zou opnieuw aan een toekomst werken dit keer vanuit een reeds vastgelegd land, waarmee geen uitleveringsverdrag met Nederland bestond. Hij zou vandaaruit zijn zakelijk imperium in Nederland kunnen onderhouden en zelf verder uitbreiden. Het plan was solide. Hij vertrouwde volledig op zijn dochter Jennifer die buiten aan de uitvoering van het plan was begonnen.
Hij draaide zich nog eens om op zijn bed en zette het volume van zijn telefoon iets hoger, net zo hard dat niemand het buiten zijn cel het kon horen. De New Music Friday Maxazine playlist. Heerlijk. Zijn dochter had hem erop gewezen. Niet alleen muziek voor jongeren, maar voor elk wat wils. Zelfs rockmuziek stond er gewoon op. Hij sloot zijn ogen en genoot.

Deel: