Aanvankelijk leek zij haar ‘Bitterzoet’-album tournee na de eerste show in Carré af te sluiten. Een dag voor de reeds uitverkochte show komt Eefje de Visser haar album ‘Bitterzoet’ nog een extra keer spelen.

Dit voorjaar speelde Eefje de Visser haar ‘Bitterzoet’ shows nadat de tour aanvankelijk werd uitgesteld door de pandemie. Voor deze full band show neemt Eefje haar 5-koppige band mee. Voor de visuele productie werkte Eefje samen met haar vaste Belgische lichtontwerper Randall Diagre, Nederlands lichtkunstenaar Nick Verstand en choreograaf Sandra Hilaerts. De show kreeg veel lovende reacties van het publiek en de pers. Eefje de Visser maakte een verpletterende indruk op Lowlands waarmee zij haar Nederlandse festivalseizoen afsloot.

Vlak voor de lockdown verscheen in 2020 het album van de Nederlandse zangeres. In hetzelfde jaar sleepte ze meerdere prijzen in de wacht waaronder de Edison Popprijs in de categorieën Alternatief en Beste Plaat, de 3FM Award voor Beste Artiest, de Gouden Notenkraker en de Buma Award voor Beste Album en Beste Album Alternatief.

Eefje de Visser’s langspeler ‘Bitterzoet’ zoekt naar betekenis in een schuilplaats van abstracte denkbeelden. In het project gebruikt zij de Nederlandse taal op een poëtische manier en geeft daarmee haar teksten sfeer. Haar werk is productioneel gezien experimenteel van aard, maar vangt de meest menselijke emoties, waardoor de luisteraar altijd aan kan sluiten.

De in Gent wonende artiest maakt in haar muziek op een steeds prominentere manier gebruik van andere kunstvormen zoals film en dans. In 2020 verscheen een concertfilm, eveneens genaamd ‘Bitterzoet’. In haar shows komt deze combinatie van verschillende kunsten veelvoudig terug, zo ook bij de extra shows op 5 en 6 december. Wegens de grote vraag naar tickets voor de show op 6 december 2022 in Koninklijk Theater Carré speelt Eefje de Visser op 5 december een extra concert.

Deel: