The Vices zijn terug met hun groovy gloednieuwe single ‘I Had A Name’! Met hun mix van indiepop, surf- en garagerock én een uitstekend gevoel voor aanstekelijke melodieën en slimme composities, die ook op deze track te horen zijn, hebben de heren uit Groningen zich binnen no-time op de kaart gezet als één van meest relevante Nederlandse gitaar acts van het moment.

Over de single zegt frontman Floris van Luijtelaar: “Het is makkelijk om een masker op te zetten en je anders voor te doen dan je eigenlijk bent en ik merkte dat ik soms een schim van mezelf aan het najagen was. Muziek gaat juist over eerlijkheid, dan raakt het je het meest. In dit nummer besefte ik dat er geen splitsing hoeft te zijn tussen wie je bent en hoe je je voordoet. Wees eerlijk, wees open en wees vooral jezelf. Dan kan je rennen hoe hard je wil, maar loop je jezelf nooit voorbij.”

Naast het verschijnen van ‘I Had A Name’ kondigt de band ook hun nieuwe EP ‘Strange Again’ aan, die op 16 september wordt uitgebracht en waarvan er eerder dit jaar al de singles ‘Strange Again’ en ‘Tomorrow I’ll Be’ zijn uitgekomen. De EP is de opwarmer voor het tweede album van The Vices dat in het eerste kwartaal van volgend jaar verschijnt en de opvolger is van de succesvolle debuutplaat ‘Looking For Faces’ (2021).

Vorige week stonden The Vices nog op het Hongaarse mega-festival Sziget, en eind deze maand en begin september staat de band in het voorprogramma van Kensington in de Ziggo Dome waar ze eerder al op het podium stonden als voorprogramma van Nothing But Thieves.

Deel: