Het langverwachte ‘Viva Las Vengeance’ van Panic! At The Disco is sinds afgelopen vrijdag te beluisteren. De plaat bevat twaalf tracks, waarvan er eerder al vier singles zijn uitgebracht. De laatste single, ‘Don’t Let The Light Go Out’, kwam afgelopen week uit samen met een nostalgische zwart-wit videoclip.

‘Viva Las Vengeance’ toont een verandering in het creatieve proces van frontman en songwriter Brendon Urie. Zo heeft hij dit keer alles live opgenomen in Los Angeles met zijn bevriende productiepartners, Jake Sinclair en Mike Viola. De cinematische muzikale reis gaat over de fijne lijn tussen het genieten van je jeugd en jezelf opzadelen met een burn-out. De nummers werpen een reflectie op de relatie die de zanger heeft met zijn langdurige carrière, maar ook op het opgroeien in Las Vegas, de liefde en de roem.

“’Viva Las Vengeance’ is a look back at who I was 17 years ago and who I am now with the fondness I didn’t have before. I didn’t realize I was making an album and there was something about the tape machine that kept me honest.” – Brendon Urie

Op 8 september 2022 gaat het Noord-Amerikaanse deel van hun wereldtournee van start, waarna ze in februari de oversteek maken naar het Europese continent. Panic! At The Disco zal in Nederland te zien zijn in Ahoy Rotterdam op 25 februari 2023. Eén euro van elk verkocht Europees ticket zal worden geschonken aan de Highest Hopes Foundation van de band, een fonds dat organisaties steunt die pleiten voor ondersteuning van mensenrechten voor alle mensen en gemeenschappen die het slachtoffer zijn van discriminatie of misbruik op basis van geslacht, ras, religie, seksuele geaardheid en genderidentiteit.

Tracklist ‘Viva Las Vengeance’:
1. ‘Viva Las Vengeance’
2. ‘Middle of a Breakup’
3. ‘Don’t Let The Light Go Out’
4. ‘Local God’
5. ‘Star Spangled Banger’
6. ‘God Killed Rock And Roll’
7. ‘Say It Louder’
8. ‘Sugar Soaker’
9. ‘Something About Maggie’
10. ‘Sad Clown’
11. ‘All By Yourself’
12. ‘Do It To Death’

Over Panic! At The Disco

Panic! At The Disco werd opgericht in Las Vegas in 2004. In 2019 bracht de pop-rockband hun nummer 1-album ‘Pray For The Wicked’ uit hun veelgeprezen vijfde album, ‘Death Of A Bachelor’ dat op #1 debuteerde in de Amerikaanse Billboard 200 Chart en genomineerd werd voor Best Rock Album op de Grammy Awards in 2017.

Deel: