Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Ishaan kon de eerste date met Jennifer maar niet uit zijn hoofd zetten. Het was niet eens zozeer haar fysieke verschijning geweest die hem had betoverd. Jennifer was de eerste vrouw geweest die hem aan het denken had gezet over zijn toekomst. Dit ging verder dan het veroveren van weer een jonge vrouw. Het was niet meteen zo dat hij met Jennifer een toekomst op wilde bouwen, maar deze vrouw had iets waardoor hij ging nadenken over zijn eigen, oppervlakkige bestaan.

Jennifer had een goede baan, en kwam heel zelfstandig en verstandig over. Zij sprak met hem over financiĆ«le zekerheid, over het bouwen aan een eigen portefeuille aandelen, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Zaken waarover hij als man eigenlijk zou moeten praten, zo voelde hij die van binnen. Misschien was het wel zo dat hij zich door de zelfverzekerdheid van Jennifer een klein beetje op zijn nummer voelde gezet. Tegelijkertijd kon hij nauwelijks verbloemen hoe verguld hij was met de aandacht die deze vrouw hem gaf. Het voelde bijna surrealistisch. Wat moest een vrouw van zo’n hoog niveau, met een eenvoudige student zoals Ishaan?

Het was vrijdag, Ishaan spoedde zich de trap van zijn bovenwoning af. Het was bijna 18.00, tijd voor het Salat Al Djuma, het vrijdagmiddaggebed. Een mooi moment om nog eens te rade te gaan en zijn geest tot rust te brengen. Toen hij buiten zijn voordeur de straat inliep in de richting van de moskee viel hem niet op dat er alweer hetzelfde, zwarte busje recht tegenover zijn voordeur stond geparkeerd. De observatie was al een week geleden gestart, maar Ishaan had het nog niet bemerkt. De twee mannen in het busje wisten inmiddels dat Ishaan pas later die avond terug zou komen. Hun dienst zat er pas om 21.00 uur op, tijd genoeg dus om een pizza te bestellen en via Spotify naar de nieuwe playlist van Maxazine te luisteren. Deze week met echt geweldige nieuwe tracks erop van onder andere De Held, Tove Lo, The Linda Linda’s, Bastille, Stromae en Robert Glasper. De tijd, die kwamen ze zo wel door.

Deel: