Na zes jaar geen nieuw album te hebben uitgebracht is het eindelijk zo ver. Aanstaande vrijdag  brengt Beyoncé officieel haar zevende album uit. De naam van het album luid ‘Renaissance’ en het zal om precies te zijn op 29 juli verschijnen. De aankondiging van het nieuwe album werd gedeeld op het Twitter-account van TIDAL, de streamingdienst van echtgenoot Jay-Z.

Wat heeft Beyoncé in de tussentijd gedaan?

Na het uitbrengen van Lemonade heeft Beyoncé niet stilgezeten. Zo bracht Beyoncé onder andere een gezamenlijk studioalbum uit met Jay-Z genaamd ‘Everything Is Love’ en een soundtrackalbum voor ‘The Lion King’. Beyoncé heeft samen met Jay-Ze drie kinderen waaronder een tweeling. Als moeder spendeert ze veel tijd met haar kinderen. Verder zien we regelmatig vakantiefoto’s voorbijkomen op zonnige bestemmingen zoals Frankrijk en Italië. Wanneer Beyoncé en Jay-Z niet bezig zijn met het maken van muziek, gaan regelmatig op date. Naar chique restaurants en evenementen, maar The Carters wagen ook regelmatig een gokje. Met een beetje zou je zomaar bij Beyoncé aan tafel zitten wanneer ze een rondje Blackjack speelt. Wij gaan in ieder geval alvast onze pokerface oefenen in een België online casino. Als je ooit zo gelukkig zou zijn dat je met The Carters kunt gokken, dan wil je natuurlijk niet voor aap staan.

Het nieuwe album wordt verkrijgbaar op verschillende platformen

Toen ‘Lemonade’ in 2016 uitkwam was het in eerste instantie enkel op Tidal af te spelen. Zoals het ernaar uitziet kunnen we ‘Renaissance’ wel op meerdere platformen luisteren, waaronder Amazon Music, Apple Music, iTunes en Spotify. Het langverwachte project bevat 16 nummers en heet ‘act I’. Naar verwachting zal de release uit meerdere delen bestaan waarvan het eerste deel op vrijdag wordt uitgebracht.

Albumfoto door Nederlandse fotografe

Eerder deze maand verscheen Beyoncé op de cover van de Britse Vogue. Gedurende het interview heeft hoofdredacteur Edward Enninful al een voorproefje van het album te horen gekregen. Enninful liet het volgende weten over ‘Renaissance’: “Soaring vocals and fierce beats combine and in a split second I’m transported back to the clubs of my youth. I want to get up and start throwing moves. It’s music I love to my core. It’s music that makes you rise, that turns your mind to cultures and subcultures, to our people past and present, music that will unite so many on the dance floor, music that touches your soul. As ever with Beyoncé, it is all about the intent.” De foto voor het nieuwe album is geschoten door Carlijn Jacobs, een Nederlandse fotografe die onder andere bekend is door haar werk met Kim Kardashian voor Vogue en Bella Hadid voor Pop magazine.

Alvast een voorproefje

Het nummer ‘Break My Soul’ is al te beluisteren en ondertussen heeft Beyoncé ook een instrumentele en acapella versie uitgebracht. Deze zomerhit vol house heeft invloeden van dance en samples van de nummers ‘Show Me Love’ van Robin S en ‘Explode’ van Big Freedia. Daarbij deelde Beyonce afgelopen week op Instagram haar volledige tracklist. ‘Renaissance Act i’ bestaat uit lead single ‘Break My Soul’ en 15 nieuwe nummers. Volgens bronnen is de rest van het nieuwe album ook een knipoog naar de clubscene van vroeger. De zangeres werkt al een paar jaar aan nieuwe muziek en het nieuwe album wordt dan ook echt een kunstwerk. Beyoncé liet weten dat ze het proces van het album gebruikte om aan een enge tijd voor de wereld te ontsnappen. Ze hoopt met dit album een veilige plek te creëren zonder oordelen, perfectionisme en overdenken. Ze noemt het een plek om te schreeuwen, los te laten en vrijheid te voelen. Een aantal gecrediteerde artiesten die we op het nieuwe album kunnen verwachten zijn Pharrell Williams, Skrillex, Drake en BloodPop. Verder bevat ‘Renaissance’ samples van nummers van James Brown, Donna Summer, Teena Marie en Giorgio Moroder.

Deel: