Zangeres Berenice van Leer brengt op 29 juli haar tweede single ‘Close to Me’ uit. We kennen haar als explosieve soulzangeres, podiumtijger met allure en bovenal als de imposante frontvrouw van Kraak & Smaak en Wicked Jazz Sounds. Ze groeide op in een muzikale familie als dochter van Thijs van Leer (Focus) en vanaf jonge leeftijd zet ze al jaren talloze vooraanstaande podia in binnen- en buitenland in vuur vlam. Denk aan Glastonbury, Sziget, North Sea Jazz Festival, Mysteryland, Paradiso, Tivoli en verschillende Amerikaanse & Europese tours.

Tussen de bedrijven door heeft ze altijd ook eigen liedjes geschreven. Hierin vindt ze de rust en ruimte voor haar eigen verhaal. Open, eerlijk en vooral dichtbij de luisteraar. Meer dan ooit, én voor het eerst, is het nu tijd om haar eigen verhaal te vertellen. Vandaar ook het witte doek op de single cover. Met haar aankomende debuut album, wat de start inluid van haar solo carrière, gaat ze de wereld een geheel andere kant van zichzelf laten zien..

‘Close to Me’ is de opvolger van debuut single & video clip ‘Bleed Out’, dat uitkwam in 2019. Ze schreef het nummer samen met topgitarist Lorijn von Piekartz, waarmee ze ook in 2020 de eerste try outs speelde via Deeltuinen bij mensen thuis in de tuin. De producer van de plaat is niemand minder dan Mark van Bruggen (Dotan, Anouk, Thomas Azier). Inmiddels werkt ze aan een dynamische live show met complete band én interessante gastmuzikanten waarvan we de namen nog niet mogen verklappen.

Deel: