Cargo Mas is het Belgisch/Nederlands project & muziekcollectief rond componist/muzikant/trompetist Sam Vloemans. Live laat hij zich omringen door muzikanten die hun sporen verdienden bij onder andere Lianne La Havas, Zap Mama, Gabriel Rios en Guru’s Jazzmatazz. Door de uiteenlopende achtergronden van de bandleden tekent het collectief voor een unieke sound en eigenzinnige mix van jazz-funk, latin, old-school hiphop en rock-‘n-roll.

Op het debuutalbum ‘Cargo Mas I’ zijn er naast bijdrages van bevriende muzikanten zoals Bruno de Groote (dEUS), Joris Caluwaerts (STUFF.), Kobe Proesmans (The Colorist Orchestra) en Tom Vanstiphout (die met Bryan Ferry de wereld rond trok) ook een aantal features. Zo werkte het collectief samen met Ida Nielsen (bassist – Prince’s Funk Princess), trombone legende Fred Wesley (voormalig bandleider van James Brown, lid van Parliament-Funkadelic en Bootsy’s Rubber Band) en trompettist Mike ‘Maz’ Maher, stichtend lid van Snarky Puppy.

Voor de vorige single ‘5th Avenue’ wist Vloemans Cory Wong te overtuigen, Wong de funky spring-in-’t-veld ‘snarenplukker’ op elk Vulfpeck album. Dit was trouwens de eerste keer dat Wong toegezegd heeft op een vraag van een Belgische artiest om mee te spelen op een single. En voor de nieuwste single werd een extra dansbare ska-remix gemaakt met de muzikale hulp van Ian Hendrickson-Smith (sax/fluit), bekend van The Roots & The Dap Kings).

ALs het hele album net zo zal swingen als ‘Party Reverberation’ zal het helemaal goedkomen met Cargo Mas, en zal het North Sea Jazz Festival snel bellen!

Deel: