Ticket West is een Nederlandse bluesformatie opgebouwd rond de gebroeders Wilhelm: gitarist Pascal en bassist Walter. Hun interesse in de blues werd door hun vader gewekt in 1984, toen de broers 14 en 11 jaar oud waren.

En die interesse is in de loop van de jaren alleen maar gegroeid. De bandnaam Ticket West verwijst naar hun stijl van spelen, namelijk de Westcoast blues, zoals we die kennen van T-Bone Walker, Pee Wee Crayton en Rod Piazza, om er maar een paar te noemen.

Met 49 Park St. Blues heeft de band onlangs haar derde album uitgebracht. Bestonden de eerste twee nog gedeeltelijk uit covers en eigen werk, op “49 Park St. Blues” staan uitsluitend elf eigen composities van de broers. Naast Pascal en Walter horen we Laura Kits en Arjen Veldman (beiden zang), Bas Kleine (harmonica), Wouter Schueler (saxofoon), Roel Spanjers (toetsen) en Kees van Herk (drums).

De band gaat meteen vlot van start met de boogie ‘I Did You Wrong’ . Vervolgens horen Laura Kits, eigen een country zangeres, die bewijst ook een behoorlijke bluesstrot te hebben, in ‘Good Woman’ en ‘Nice Guy’. De cd neemt de luisteraar aan de hand door een combinatie van Westcoast- en Chicagoblues. Indrukwekkend is ‘I Buried A Friend’, dat is opgedragen aan de twee jaar geleden mondharmonicaman Klaas Vermeulen. Ook mooi is ‘Love Song’, waarop alleen Pascal Wilhelm en Bas Kleine te horen zijn. Een mooie afsluiter van een gevarieerd en uitstekend album. (8/10) (Sonis RendezVous)

Deel: