Licht uit, spot aan. Rap-legende Eminem brengt op 5 augustus zijn tweede greatest hits album uit, ‘Curtain Call 2’. Het is de opvolger van ‘Curtain Call: The Hits’ uit 2005 en bestaat uit de succesvolle nummers die sindsdien zijn verschenen. Daarnaast zijn er op het album ook gastbijdrages, samenwerkingen met andere artiesten én een nooit eerder uitgebracht nummer te vinden.

Voor de 49-jarige Marshall Bruce Mathers III, zoals de rapper in het dagelijks leven heet, is het uitbrengen van dit album een van de vele hoogtepunten van dit jaar. Zo bracht hij eerder dit jaar met de rapper met de groenste vingers van Amerika, beter bekend als Snoop Dogg, nog het nummer ‘From The D 2 The LBC’ uit. En met CeeLo Green werkte hij samen aan ‘The King & I’, afkomstig van de soundtrack van de film ‘Elvis’. Voor het najaar staat er nog een andere datum omcirkeld in de agenda, wanneer op 17 oktober Eminem Abraham ziet.

Vóór die tijd vindt er op 12 september nog een samenzijn plaats met vele vakgenoten tijdens de 74ste editie van de Emmy Awards. Eminem is samen met zijn collega’s Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Kendrick Lamar en 50 Cent genomineerd in maar liefst vijf categorieën. Die nominaties kregen ze voor hun optreden tijdens de 56ste editie van de Superbowl afgelopen februari, waarbij zij met een spectaculaire show de muzikale omlijsting verzorgden.

Deel: