Vorig jaar verscheen het debuutalbum van StratCat Willie, ook bekend als Willie Hayes. Niets bijzonders, zou je denken, ware het niet dat hij er al een carrière van ruim vijftig jaar op had zitten. Een loopbaan, waarin hij heeft samengewerkt met bijna iedere bluesartiest met naam en rang. Het debuutalbum “On The Prowl” werd alom goed ontvangen en opende de weg naar een opvolger. Deze is nu verschenen met de titel “On A Hot Tin Roof”, een verwijzing naar het bekende boek van Tennessee Williams.

Op het album staan twaalf door Willie Hayes zelfgeschreven nummers. Hij wordt begeleid door toetsenman Neal Massa en twee verschillende ritmesessies, namelijk John Wilson op bas en Dave Fiorini op drums, die op zes nummers te horen zijn, en bassist Vinnie Burvee en drummer Dave Salace, die de andere zes voor hun rekening nemen. Verder horen we de zangeressen Mabel Welch en Sing Trece en trompettist Rick Graiko en saxofonist Josh Cohen.

Het is een gedegen blues-cd geworden met stijlen die variëren van de Memphis sound tot de Chicago- en New York-blues. Nummers die voor mij een bijzondere vermelding verdienen zijn het uptempo ‘In The End’ en de bluesballad ‘Cryin’’. Prima werk en een aanrader voor liefhebbers van goedgemaakte ouderwetse blues. (8/10) (eigen beheer)

Deel: