Better Get Hit Festival organiseert op 9, 10 en 11 september 2022 zijn 2e editie in Schouwburg Concertzaal Tilburg, Paradox en Heyhoef-Backstage. Het festival focust zich op (inter)nationale artiesten met wortels in de Afro-Amerikaanse muziek zoals soul, funk, blues, urban en jazz. Het festival biedt daarbij ook weer het succesvolle Music & Words. Voor dit programma werken schrijvers en artiesten samen.

Line-up

Naast de al eerder aangekondigde namen, is het affiche voor Festival Better Get Hit nu rond. Headliners Kovacs, Jungle by Night, Rymden en Mell & Vintage Future voeren het programma aan. Daarnaast staan, verspreid over de drie festivaldagen, de volgende namen op de line-up van het festival: Re:Freshed Orchestra, Steffen Morrison, Harlem Lake, Montis, Goudsmit & Directie, Aafke Romeijn, Paradox Jazz Orchestra, PAX the humanoid, The Bluesbones, The Tibbs, K.O.Brass, Artvark Saxophone Quartet & Nyk de Vries, SMANDEM., Private Time Machine, Bonsai Panda, Lev Avitan, Yannick Hiwat Quintet, Koen Smits, Big Bo, BLOW 3.0, Catfish, The Giant Everywhere: Teus Nobel, Reinier Baas, Alexander van Popta & Wil Boesten.

Kovacs: Het Eindhovense soul- en jazztalent is wereldwijd een gevestigde naam die voor een hoop expressie en muzikale verrassingen zorgt. Donker, zwaar en rauwklinkende zangpartijen wisselen zich af met een zachtere, warme, vrolijke stem.

Jungle by Night: Al ruim tien jaar krijgt Jungle by Night op meer dan 600 festivals en podia in 34 landen de voeten van de vloer. Het negenkoppige instrumentale collectief gebruikte de taal van hun analoge instrumenten om mensen te laten dansen op ritmes en grooves geïnspireerd door krautrock, dance, jazz en funk.

Mell & Vintage Future: Het rootsy blues en soul trio is tegenwoordig niet meer weg te denken van de radio. Toetsenist Nico Brandsen en drummer Ton Dijkman speelden in hun carrière al met vele grote namen in de Nederlandse muziek en ook Melanie heeft muziek met de paplepel ingegoten gekregen.

Better Get HitMusic & Words

Festival Better Get Hit presenteert Music & Words, een opzichzelfstaand genre. Binnen dit genre wordt muziek gecombineerd met literatuur, poëzie of spoken word. Bezoekers van het festival krijgen de kans om zich onder te laten dompelen in muzikale storytelling. Zo ontstaan er bijzondere samenstellingen tussen muzikanten en schrijvers, maar zijn er ook artiesten die deze begrippen zelf combineren zoals Aafke Romeijn. De muzikante, schrijfster en journaliste draagt tijdens het festival haar gedichten en literaire werken voor in combinatie met haar recent uitgekomen muziek. Naast Aafke Romeijn staan op het Music & Words affiche voor dit jaar namen als Lev Avitan, Artvark Saxophone Quartet & Nyk de Vries en The Giant Everywhere: Teus Nobel, Reinier Baas, Alexander van Popta en Wil Boesten.

Better Get Hit

Better Get Hit is het toonaangevende, driedaagse muziekfestival in Tilburg waar r&b, soul, jazz, funk, hiphop, blues, gospel, disco, clubhouse en allerlei crossover-stijlen samenkomen in één rijkgevulde muzikale smeltkroes. Het festival biedt een divers, scherp en avontuurlijk programma waar grote (inter)nationale namen en vooral aanstormende talenten te vinden zijn; de headliners van morgen en overmorgen. Het is een grote verrassing voor muziekliefhebbers die dol zijn op het ontdekken van nieuwe muziek en artiesten.

Deel: