Eigenlijk zou iedereen minimaal een keer in zijn of haar leven een muziekfestival moeten bijwonen. Een festival is immers dé manier om van de frisse buitenlucht, geweldige muziek en gezelligheid te genieten. Met de volgende tips ben jij verzekerd van een ongelooflijke tijd op je allereerste festival.

Houd het artiestenschema in de gaten

Misschien kom je speciaal voor een bepaald artiest of er zijn een aantal artiesten die je absoluut niet wilt missen. In dat geval is het handig om het artiestenschema op je telefoon te zetten of uit te printen. Met behulp van dit tijdsschema zorg je ervoor dat je in ieder geval op tijd bij het podium bent. Het artiestenschema vertelt je precies welke artiesten, waar en om welke tijd optreden.

Stel van tevoren een budget op

Een tip die voor veel uitjes geld is dat je van tevoren beter een budget kunt opstellen. Als je bijvoorbeeld naar een casino gaat dan zal je over het algemeen meer succes hebben als je kleinere bedragen inzet. Zo kun je langer doorspelen én kun je langer genieten van het spelen. Op festivals werken ze vaak met muntjes die je bij een kassa koopt en vervolgens aan de bar kunt inwisselen voor een drankje. Doordat je muntjes gebruikt in plaats van geld heb je minder besef van wat je uitgeeft. Daarbij zijn de drankjes en het eten op een festival over het algemeen behoorlijk prijzig. Bedenk daarom van tevoren hoeveel je verwacht uit te geven en probeer je hier aan te houden. Op deze manier voorkom je dat je de volgende dag met een lege bankrekening wakker wordt.

Plan je transport naar het festival

Het festivalterrein bevindt zich over het algemeen niet in het midden van de stad. Dat is ook logisch aangezien het om grote bijeenkomsten gaat die behoorlijk wat geluidsoverlast kunnen veroorzaken. Plan daarom van tevoren hoe je naar het terrein zult reizen en ook hoe je weer thuiskomt. Als je met het openbaar vervoer reist dan kan het zijn dat je ook een shuttle bus naar het festivalterrein moet boeken. Deze informatie vind je op de website van de partij die het festival organiseert.

Kies een ontmoetingsplaats

Festivals kunnen behoorlijk druk zijn en het is helaas heel makkelijk om je vrienden kwijt te raken in de mensenmassa. Elkaar bellen lukt niet altijd door een slechte verbinding, lege batterij en het feit dat je gezelschap hun telefoon hoogstwaarschijnlijk niet af horen gaan. Daarom is het geen slecht idee om een herkenbaar ontmoetingspunt vast te stellen waar jullie kunnen verzamelen wanneer jullie elkaar kwijt zijn.

Trek niet je beste schoenen aan

In Nederland valt er nog wel eens een buitje wat betekent dat het festivalterrein binnen een mum van tijd kan worden omgetoverd tot een drassig grasveld. Kies daarom liever niet voor je beste schoenen als je naar een festival gaat. Je voeten zullen het zwaar te verduren krijgen dus kies liever voor stevige, dichte schoenen.

Vergeet dit vooral niet mee te nemen

Handige dingen om mee te nemen naar een festival zijn een powerbank om je telefoon tussendoor op te laden, voldoende geld om eten en drinken te kopen, je identiteitskaart en gehoorbescherming. Daarbij kun je afhankelijk van het weer een compacte regenponcho meenemen of zelfs een paraplu. Een extra trui of een jasje is ook geen overbodige luxe, deze kun je vaak wel in een klusje kwijt. Verder is het handig om wat extra WC papier mee te nemen aangezien het toiletpapier aan het einde van de dag best wel eens op kan zijn. Voor extra hygiëne kun je tevens wat desinfecterende handgel bij je dragen, want het komt voor dat er geen zeep aanwezig is.

Deel: