Een nieuwe dageraad is aangebroken. Murdoc, Noodle, Russel en 2-D zijn terug met hun nieuwe single ‘Cracker Island’. Gorillaz werkte hiervoor samen met basvirtuoos en tweevoudig Grammy-winnaar Thundercat. Niemand minder dan achtvoudig Grammy-winnaar en popproducer Greg Kurstin heeft de productie voor zijn rekening genomen.

De grootste virtuele band ter wereld verhuisde naar Silverlake, Californië. Daar blijkt dat er maar één manier is om tot de zin van het leven te komen en dat is om je aan te sluiten bij ‘The Last Cult’ waarvan Murdoc de tot zichzelf bekroonde ultieme sekteleider is.

2D over zijn terugkeer: “It’s nice to be back, I’m well into our new tune, it brings back weird and scary memories of stuff that hasn’t happened yet.”

De Gorillaz World Tour 2022, die eerder dit jaar begon in Zuid-Amerika en inmiddels al tussenstops heeft gemaakt op Primavera en Werchter Boutique, reist binnenkort af naar Nederland. Op zaterdag 2 juli speelt de band op Down The Rabbit Hole festival.

Deel: