In de coronaperiode werd ‘Groots met zachte G’ geannuleerd in 2020 & 2021. De schok was groot toen werd bekend dat Guus Meeuwis een uitstapje buiten het Brabantse land ging brengen… Groots met zachte G in Rotterdam in Ahoy. Dit zou eigenlijk in november 2021 plaats vinden maar ook hier gooide corona roet in het eten.

Begin 2022 zag het er beter uit en de Eindhovense voetbaltempel werd weer het decor van Groots met zachte G. En eindelijk was het op vrijdag 10 juni zover… de 15de concertreeks ging nu echt beginnen. De dag waar veel Guus Meeuwis fans naar uitkeken. Het publiek werd voorverwarmd door Susan & Freek, het muzikale koppel dat inmiddels al wat hits achter hun naam heeft staan. Een groot succes.

Guus had er zoveel zin in en voordat iedereen het door had stond hij op het grote podium, en de confettikanonnen versierden de lucht met kleur. De eerste klanken van ‘Ik ben zo blij dat ik je niet vergeten ben’, oorspronkelijk van Joost Nuissl, gingen door het voetbalstadion en dit natuurlijk met de blazers erbij. En vergeten was het publiek Guus niet. Er werd gelijk meegeklapt, gezongen, gedanst en gesprongen.

Suzan & Freek vergezelden Guus met het nummer ‘Vrienden’. ‘Bij ‘Feest voorbij’ duidelijk was dat het feest nog lang niet voorbij was. Dit werd extra benadrukt met de CO2-kanonnen en een vrachtwagenlading confetti, die de lucht werd ingeblazen en werkelijk het hele stadium vol kleurde met papiersnippetjes. Na dit feest kwam er een nieuw nummer, ‘Ik neem het leven met 2 vingers schuim’, wat de liefhebber van een pilsje gelijk aansprak.

Er kwam een ode aan de gastartiesten van de vorige edities met een medley van diverse bekende hits, zoals ‘Bestel mar’, ‘Heb je even voor mij’, ‘Niet of nooit geweest’, ‘De bom’ en ‘When the lady smiles’. En ook dit werd uit volle borst meegezongen. Als kers op de appelmoes kwam Kraantje Pappie de boel nog even opjutten met ‘Feesttent’ en ‘Liefde in de lucht’. In 1995 begon de het voor Guus met ‘Het is een nacht’. Nu werd dit nummer gezongen samen met Kraantje Pappie. En ook nu weer werd er uitbundig meegezongen onder het genot van een pilsje of wat fris. Proosten kon onder het nummer ‘Proosten‘ en daar werd gretig gehoor aangegeven.

Na ‘Ik ook van jouw’ en ‘Kus van mij’ liep Guus naar de zijkant van het stadion, boven de spelerstunnel en zong het nummer ‘Toen ik je zag’ van Hero. Het werd gevolgd vanaf het hoofdpodium, door “Here we go”, de eerste woorden van de monsterhit ‘Rollercoaster’ van Danny Vera en Danny stond dan ook op het hoofdpodium. Onder luid gejuich werd Danny verwelkomd in de PSV tempel. Na ‘Rollercoaster’ zong Danny samen met Guus de klassiekers ‘Can’t help falling in love’ en ‘Higher & Higher’ en Danny leek op zijn plek in het Eindhovense.

Danny VeraNa ‘Ik wil je’ (oorspronkelijk van Noordkaap), ‘Verliefd zijn’ en ‘Per spoor’ was het tijd voor ‘Het Dondert en het bliksemt’. Bij donder hoort regen en hierbij vloog het bier door de lucht als de regen en werkelijk iedereen feestte mee. En het feest was nog steeds niet klaar en dat liet Guus merken door het nummer ‘Ik wil nog niet naar huis’ in te zetten.

Gehuld in een kilt met de Brabantse kleuren betrad hij het hoofdpodium en niet veel later zong het stadion ‘Brabant’ luidkeels mee. Na ‘Tranen gelachen’ speelde Guus met de band een nieuw nummer, ‘Stap voor stap’. Dit was helaas het laatste nummer van deze avond en ook stap voor stap verliet het publiek het stadion. Met een avond vol herinneringen, een schorre keel maar met zoveel plezier. Hou je van de muziek van Guus Meeuwis, dan moet je ‘Groots met een zachte G’ een keer meemaken. En waar je ook vandaan komt, de Brabanders verwelkomen je hartelijk.

Foto’s (c) Eus Driessen

Deel: