Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Uiteindelijk bestelde Jennifer een vegetarische Jeera Alo. Een Indiaas gerecht dat ze hier al eerder had genuttigd, bij andere dates, die tot nu toe allemaal rampzalig verlopen waren. De aardappeltjes met komijn en vele anderen kruiden waren licht gesauteerd en behoorlijk pittig. Een beetje vers uitgeknepen citroensap zou haar smaakpapillen bewaren voor de meest pittige eerste golf. Ishaan was dan wel helemaal geen vegetariër, hij was hooguit een opportunistische flexitarier die vooral het vlees liet staan als de vegetarische schotel gewoon lekkerder was. Dit keer was het anders. Hij wilde een goede beurt maken bij Jennifer die hem elke seconde die verstreek meer beïndrukte.

Geen grote t-bone steak dus die hij al had zien staan, nee ook Ishaan ging voor een Indiaas vegetarisch gerecht. Ishaan koos uiteindelijk voor de Curry Garam Massala. Een vegetarische curry, met zoete aardappel, bloemkool, kikkererwten en de mix van kruiden waaraan het gerecht zijn naam had ontleend.

Gaandeweg het diner, werd de sfeer ontspannen en de lach van zowel Jennifer als Ishaan klonk regelmatig door het steeds leger wordende restaurant. Een dessert namen ze niet, maar het tweetal liet zich de tafelwijn goed smaken. Voordat ze het echt in de gaten hadden zag Ishaan dat het al elf uur geweest was op zijn horloge. De rest van het restaurant was leeg en het personeel had verder alles al opgeruimd. Nadat hij, als een gentleman, de rekening betaald had, hielp hij Jennifer in haar jas en gingen ze naar buiten.

Jennifer had genoten en zou Ishaan graag thuis hebben uitgenodigd voor een afzakkertje. Ishaan had haar echter verteld dat hij ‘s morgens vroeg alweer op kantoor moest zijn. Voor deze keer namen ze afscheid met een lieve kus op beide wangen. Beiden waren meer dan tevreden over hun date. Er had zich een connectie gevormd tussen hun beider zielen. Ze zouden elkaar gauw weer zien.

Ishaan liep in de richting van de tramhalte. Keek niet meer om, maar zetten de headset op en de Spotify playlist van Maxazine aan. Een betere afsluiting van een geslaagde avond was er niet. Luisterend naar de nieuwste tracks van artiesten als David Paich, Lucas & Steve, Benjamin Biolay, Arno en Carrie Underwood zonk hij weg in zijn gedachten. Was dit liefde?

Deel: