De heren van Young Gun Silver Fox zijn ons land nog niet uit of ze kondigen hun nieuwe tourplannen alweer aan. De band rondom het dynamische duo Andy Platts en Shawn Lee rondt komend weekend hun langverwachte tournee af, die meermaals verplaatst moest worden in verband met de corona-maatregelen. Young Gun Silver Fox komt ter gelegenheid van hun nieuwe album ‘Ticket To Shangri-La’ dat op 21 oktober 2022 zal verschijnen, in december 2022 naar vijf poppodia in Nederland en België.

De shows in december 2022 staan in het teken van Young Gun Silver Fox’ nieuwste album. Het vierde studioalbum van het duo toont een band aan de top van hun kunnen, die hun krachtige brouwsel van zonovergoten pop-soul, westkust AOR en natuurlijke groove heeft verfijnd met een vaardigheid voor compositie en productie. Voor beide bandleden is de kans om samen een nieuwe plaat te maken altijd een bevrijdende ervaring, legt Andy uit; “Ik kom altijd terug naar Young Gun Silver Fox alsof je naar de kust rijdt en ik ruik gewoon de oceaan en de lucht en het is als ‘ik ben er weer’ en ik kan gewoon achteroverleunen en ervan genieten.”

Andy Platts en Shawn Lee van Young Gun Silver Fox behoeven geen introductie, aangezien ze elk een leven lang muzikale hoogtepunten hebben behaald. Hetzij door Andy’s carrière als een wereldberoemde componist en singer/songwriter/gitarist met de Britse soulsensatie Mamas Gun of door Shawn’s gewaardeerde werk als producer, multi-instrumentalist en componist die hem in de voorhoede van de wereldwijde soul- en funkgemeenschap heeft geplaatst.

Tourdata Young Gun Silver Fox

08.12.2022: Doornroosje, Nijmegen
09.12.2022: 013, Tilburg
10.12.2022: Hedon, Zwolle
11.12.2022: Paradiso, Amsterdam
12.12.2022: Het Depot, Leuven

Deel: