Op maandag 30 mei wordt op NPO de live tv-show Voor het Leven uitgezonden. Speciaal voor deze uitzending heeft Nielson het nummer ‘Stralen’ geschreven, “een liedje over hoop en positiviteit.” Hij liet zich daarbij inspireren door het thema van de show: Voor het Leven.

De afgelopen twee jaar had Nielson in zijn privéleven meerdere malen te maken met kanker. Hij twijfelde dan ook geen moment toen hij werd gevraagd. “Ik wilde al een liedje schrijven rondom hoop en positiviteit, dus toen KWF mij vroeg voor de tv-show, kwam het allemaal mooi samen. Voor mij kwam eruit dat ik wilde gaan stralen. Ik ben iemand verloren aan kanker die dat heel goed kon, stralen. Hij is mijn grootste inspiratiebron.”

Aan het einde van de liveshow zal Nielson ‘Stralen’ voor het eerst live spelen. Tijdens de avond wordt ook een enorm kunstwerk van street artist Judith de Leeuw onthuld. “Daar kunnen mensen nu al een stukje van kopen, om samen met mij een statement voor het leven te maken”, legt Nielson uit. “Hopelijk halen we op die manier veel geld op om mensen met kanker te helpen.”

Deel: