Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Gary Numan in Melkweg.

Concerttip donderdag 26 mei: Gary Numan in Melkweg

Het Engelse new-wave-icoon Gary Numan brak eind jaren zeventig door met zijn band Tubeway Army en hun voor die tijd revolutionaire synthpop. Hun twee wereldhits ‘Are ‘Friends’ Electric?’ en ‘Cars’ klinken nog steeds op dansvloeren over de hele wereld en hebben twee generaties artiesten beïnvloed, van Depeche Mode via Nine Inch Nails tot Marilyn Manson. En dan zijn er nog de acts die Numan hebben gesampled: Sugababes, Basement Jaxx, Armand van Helden… De legende zelf zat intussen ook niet stil: in 2021 verscheen ‘Intruder’, Gary Numans tweeëntwintigste album!

Deel: