Het mateloos populaire psychedelische trio Khruangbin trekt normaliter zonder veel moeite een zaal als AFAS Live vol. Nu komen ze naar 013 Poppodium in Tilburg voor een last minute en vroege show.

Khruangbin’s trance-opwekkende klanken zetten de trend in de moderne psychedelische beweging (maar toch altijd met een retro randje). De liefde voor Thaise funk en soul uit de jaren ’60 en ’70 heeft hen meegevoerd op een reis die vandaag de dag ook muziek uit Spanje, Ethiopië en het Midden-Oosten omvat. Khruangbin’s grotendeels instrumentale muziek is gebaseerd op Laura Lee’s melodieuze bas, Mark Speer’s rijk galmende gitaartonen en de basis wordt gelegd door de super strakke ‘Father Time’: Donald Johnson op drums en piano.

Khruangbin’ (เครื่องบิน), Lee’s favoriete Thaise woord, betekent “vliegtuig” en symboliseert het streven van de band om zoveel mogelijk verschillende internationale invloeden in hun sound te verwerken. Dit belooft dus een heerlijke avond gevuld met (deels) instrumentale, laid-back funk uit alle windstreken. Khruangbin is er om te swingen, te dromen, en je boven de dagelijkse sleur uit te tillen.

Op zaterdag 18 juni (dat is volgende maand al) staan de Amerikanen in 013.

Deel: