Als je bezig bent met de organisatie van een evenement dan is het je vast opgevallen dat er een groot aanbod is op het gebied van entertainment. Dat kan het lastig maken om de juiste keuze te maken. Daarom kun je vast wel wat tips gebruiken. We hebben wat onderzoek gedaan naar de meest populaire vormen van entertainment voor op evenementen. 

Aan welke eisen moet het entertainment voldoen?

Bedenk allereerst welk soort entertainment het beste bij je evenement past. Denk ook aan het beschikbare budget en de locatie waar het evenement gehouden wordt. Wil je dat er de hele dag entertainment is, of alleen ‘s avonds of juist ‘s middags? Zorg er ook voor dat het entertainment past bij de doelgroep van je evenement. Een populaire Nederlandse zanger inhuren is misschien leuk op een bedrijfsfeest, maar past wat minder bij de doelgroep die op een tech event afkomt. 

Welke soorten entertainment zijn er?

Er zijn allerlei soorten entertainment. Van muzikanten, tot circusartiesten, tot games en graffiti spuiten. Voor ieder evenement is er wel iets. In dit artikel lees je de meest uiteenlopende tips, zodat er vast voor jouw evenement ook iets tussen zit.

Cocktails shaken

Als je een luchtige en vrolijke sfeer wilt creëren op een evenement dan is een drankje dat op indrukwekkende wijze wordt bereid een goed idee. Je kunt professionele cocktailshakers hun show laten opvoeren, maar je kunt ook je gasten uitdagen om aan de slag te gaan met het bereiden van hun favoriete drankje. Dit entertainment idee is het best geschikt om in de avonduren uit te voeren.

Virtuele muziekgames

Laat je bezoekers genieten van muziek games op basis van Virtual Reality. Met een VR-bril op voelen je bezoekers zich een echte rockster die op een uitzinnig publiek uitkijkt. Met een virtuele gitaar om hun nek kunnen je bezoekers even beleven hoe het is om een ster te zijn. 

Interessante gastspreker

Nodig een interessante gastspreker uit die goed past bij het onderwerp van je evenement en de doelgroep. Kies voor iemand die je bezoekers kan inspireren met leuke en intrigerende onderwerpen, hun aan het denken kan zetten en tot nieuwe inzichten kan laten komen. 

Foodtrucks

Foodtrucks zijn erg populair. Foodtrucks op je evenement staan dan ook garant voor de hele dag entertainment. Kies voor foodtrucks die speciale gerechten bereiden van over de hele wereld. Zo kun je je bezoekers kennis laten maken met onbekende keukens. 

VR Flightsimulator

Erg leuke entertainment voor op een beurs of een tech-event. Met een motion flight simulator kan je publiek zich een piloot voelen. De transport, de op en afbouw en de installatie wordt volledig verzorgt. Met een VR Flightsimulator heb je een echte publiekstrekker op je evenement.

Vuurspuwers

Als je evenement een glamoureuze uitstraling heeft dan zijn klassieke vormen van entertainment zoals acrobaten en vuurspuwers altijd een goed idee. Ze zorgen voor het wow-effect en laten een onvergetelijke indruk achter bij je bezoekers.

Stand Up comedian

Je kunt natuurlijk een standaard standup comedian inhuren, maar je kunt het ook net iets interactiever maken en je publiek erbij betrekken. Laat je gasten meedoen met allerlei uitdagingen en spellen die worden begeleid door ervaren acteurs en spelmasters. Zo creëer je al snel een avond die je bezoekers niet snel meer zullen vergeten. 

Formule 1 race simulator

Met een formule 1 race simulator kunnen je bezoekers ervaren hoe het is om in een formule 1 raceauto te rijden. De simulator bestaat uit een racestoel met een stuur en pedalen. Je bezoekers kunnen virtueel rondrijden om de bekendste formule 1 circuits ter wereld. Met een tweede race simulator kun je ook tegen elkaar racen!

Graffiti artiesten

Ook kunst kan een evenement geweldig opfleuren. Urban is hip en wat hip is wil je natuurlijk op je evenement. Huur bijvoorbeeld een graffiti-artiest in die de atmosfeer van het evenement in beeld brengt en laat je bezoekers ook hun eigen graffiti kunstwerken maken. 

3D geprinte goodies

Ook deze tips is echt iets voor een tech-evenement. Laat bezoekers hun eigen aandenken aan het evenement ontwerpen. Laat je gasten items printen met een 3D-printer die aansluiten bij je product of merk en geeft ze een 3D geprint item, waarbij ze altijd aan je evenement terug zullen denken 

 

Deel: