ID&T heeft vandaag bekendgemaakt een samenwerking te zijn aan gegaan met Superstruct Entertainment. Superstruct opereert op wereldwijd niveau en is een toonaangevende speler binnen de live entertainmentindustrie. Het portfolio bestaat uit diverse grote top festivals, waaronder Sziget, Elrow, Parookaville, Wacken Open Air, Boardmasters, Sonar en de Zwarte Cross. Met evenementen zoals Mysteryland, Thunderdome, Defqon.1, Awakenings en Milkshake trekt de ID&T Groep jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers van over de hele wereld. ID&T is het moederbedrijf van organisaties als Q-dance, ID&T Events, B2S, Monumental (Awakenings), Art of Dance, Platinum Agency en Headliner Entertainment.

De samenwerking biedt beide partijen de kans gebruik te maken van een uitgebreid internationaal netwerk van toonaangevende festivals en geeft hen de mogelijkheid de marktpositie te versterken. Zowel ID&T als Superstruct ziet met deze samenwerking mooie kansen ontstaan om expertise met elkaar te delen en een synergie tussen beide bedrijven te creëren, om daarmee de fanbeleving op festivals te kunnen optimaliseren.

Ritty van Straalen, CEO van de ID&T Groep: “ID&T viert in 2022 haar 30-jarig bestaan en met deze samenwerking zetten wij een belangrijke strategische stap in de toekomstige ontwikkeling van ons bedrijf. De gesprekken met Superstruct zijn reeds gestart in 2019 maar door covid liep het gehele proces 1,5 jaar vertraging op. De afgelopen 19 maanden zijn erg zwaar geweest voor ons en de gehele evenementenindustrie. Het is heel bijzonder dat Superstruct door de huidige situatie heen weet te kijken en het gezamenlijke potentieel van de twee organisaties ziet. Er is een aanhoudende trend gaande waarin de evenementenindustrie zich consolideert. Superstruct heeft zich hierin ontwikkeld tot een kwalitatief hoogstaande partij. We zijn verheugd vanaf nu onderdeel te zijn van deze ervaren groep en zijn ervan overtuigd dat we elkaar op vele manieren zullen versterken.”

Roderik Schlösser, CEO van Superstruct Entertainment: “We zijn trots om ID&T te verwelkomen in de Superstruct familie. Het bedrijf is een absolute pionier en leider in de live entertainmentindustrie en staat wereldwijd bekend om kwalitatief hoogwaardige producties, creativiteit en onderscheidend vermogen om engagement te creëren met hun fans. We kijken ernaar uit om samen te werken met hun getalenteerde team.”

James Barton, voorzitter van Superstruct Entertainment: “We zijn zeer verheugd om onze krachten te bundelen met ID&T, een bedrijf dat ik al lang bewonder. Deze samenwerking met ID&T is een zeer belangrijke mijlpaal voor Superstruct en weerspiegelt onze diepe overtuiging in de waarde van live muziek festivals en het enthousiasme dat we hebben over de aanzienlijke groeimogelijkheden die in het verschiet liggen als live evenementen terugkeren.”

Ritty van Straalen, CEO van de ID&T Groep: “Met deze deal hebben we het bedrijf in veilige haven geloodst. Vorig jaar hebben we een noodfinanciering gekregen van de Rabobank van 8 miljoen euro, een zelfde bedrag van de aandeelhouders en zelfs de werknemers hebben afgezien van een stuk salaris en vakantiegeld en dat omgezet in een lening van ruim 3 miljoen euro. Al die bedragen kunnen nu worden afgelost. Met de belastingdienst zijn afspraken gemaakt over het betalen van belasting over de opbrengsten uit deze transactie en we betalen de dit jaar ontvangen loon steun terug. Al met al hebben wij circa 12 miljoen steun ontvangen van de overheid en vanuit de opbrengsten van deze transactie vloeit er circa 17 miljoen euro terug in de staatskas. Belangrijkste is dat we met het creëren van deze financieel gezonde situatie de werkgelegenheid van ruim 100 medewerkers hebben zeker gesteld en verder kunnen met onze leveranciers die het moeilijk hebben in deze tijd.”

De oprichters van de verschillende festivals en het senior management van de ID&T Groep worden aandeelhouders van Superstruct Entertainment en zullen betrokken blijven bij het bedrijf, waardoor de knowhow en de unieke cultuur van de organisatie veilig worden gesteld. De financiële voorwaarden van de samenwerking worden niet bekendgemaakt.

Deel: