Gevolgd door de overweldigde ontvangst van de singles ‘The Lightning I, II’ en ‘Unconditional I (Lookout Out)’, brengt Arcade Fire vandaag hun zesde album ‘WE’ uit. De Canadese Rockband kondigt met het nieuwe album direct nog groter nieuws aan.

De release van ‘WE’ valt namelijk samen met de aankondiging van de gelijknamige wereldtournee in de herfst van 2022. Na een aantal verrassende “underplayed” optredens in onder meer Toulouse Theatre (New Orleans), Bowery Ballroom (New York), de Mojave Tent op Coachella en KOKO (Londen), brengt de ‘WE’ wereldtournee de volledige Arcade Fire productie naar wereldwijde podia.

William Butler zal er niet meer bij zijn. De broer van frontman Win Butler verliet de band net nadat de band het album ‘WE’ voltooide. Win Butler, RĂ©gine Chassagne, Richard Reed Parry, Tim Kingsbury en Jeremy Gara zullen er wel bij zijn. Of en wie William tijdens de tournee zal vervangen is nog niet bekend, aangezien William er bij de concerten van de laatste weken al niet meer bij was.

De tour trapt af in Dublin op dinsdag 30 augustus en eindigt met een laatste show in Toronto op 1 december. Na een afwezigheid van vier jaar stopt de tour op 28 september in Nederland in de Amsterdamse Ziggo Dome. De Noord-Amerikaanse helft van de tour, met special guest Beck, gaat van start op 28 oktober, terwijl Europa wordt getrakteerd door optredens van special guest Feist. De laatste keer dat de band optrad in Nederland was op 11 juni 2018, toen Arcade Fire een concert gaf in Ahoy in Rotterdam. Na optredens in de Melkweg, Paradiso en de Heineken Music Hall (nu AFAS Live), zal het de eerste keer zijn dat de band in de Ziggo Dome zal optreden, de vierde zaal in Amsterdam voor de band.

Enkele weken geleden kwam de band nog op positieve wijze in het nieuws, toen de band een optreden op het beroemde Coachella festival in de Verenigde Staten tijdelijk onderbrak, toen Win Butler zag dat een fan vooraan bij het podium onwel was geworden. Om de EHBO de rust te geven de fan te helpen, stopte de band het optreden even om de set daarna spectaculair te vervolgen. Het leverde de band veel positieve kritieken op in de media.

Deel: