Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Als barista had hij vanaf zijn plek achter de koffiebar een bevoorrechte positie, zo vond hij zelf. Het feit dat hij in zijn werk zonder enige schroom de hele dag mensen kon observeren was een van de pluspunten. Dat en de gratis koffie van topkwaliteit waarmee hij mocht werken. Mooie koffie, een unieke blend van Zuid Amerikaanse en Oost Afrikaanse bonen die hijzelf had samengesteld tot een smaakvolle maar toch zachte blend die iedereen lekker vond. De motor achter het succes van de zaak.

Als hij even niet in de weer was met een bestelling vond hij het interessant om de mensen in de zaal te bekijken. Niets zo leuk dan zelf invulling geven aan wat voor iemand hij voor zich had als ze een koffie bestelden aan de bar. Was het zijn licht voyeuristische inslag? Het had er wellicht mee te maken, maar daar probeerde hij nu juist een einde aan te maken. Zijn drang om bij mensen naar binnen te kijken, over tuinheggen te gluren of om op het strand net iets te dichtbij gaan zitten, werd maatschappelijk niet geaccepteerd. Zijn werk als barista moest hem daar dan maar voldoende compensatie voor bieden.

Hij had de lange blonde, jonge vrouw al een paar keer in de zaak gehad. Havermelk wilde ze in haar koffie. Een Amerikaans gekkigheid natuurlijk, maar hij ging mee in de hype. Het was toch omzet. Hij had nu ook al een paar keer de donkere man gezien, in een nette jas die zeker te weten een oogje op haar had gehad. Nu was het dan zover, Hij zag dat de man vroeg of er een plekje aan de bar bij het raam vrij was, naast de jonge, grote vrouw. Een vermakelijk tafereel ontrolde zich voor zijn ogen. Bijna botste ze tegen hem op en meteen kreeg ze een kleur, begon wat te stamelen en draaide zich om, richting uitgang. Ze wilde weg.

Voordat ze het echter op een lopen zette, zag hij dat ze man een papiertje in zijn handen duwde. Wat zou erop staan vroeg hij zich af. vast haar telefoonnummer, zo fantaseerde hij bij zichzelf. Inmiddels had de jonge vrouw de zaak verlaten, en de man stond het briefje te lezen. Hij zag een glimlach om zijn mond voordat hij het briefje in zijn agenda stopte. Dat zou wel goed komen.

Tijd om wat leuke muziek in de zaak op te zetten. De laatste jaren koos hij dan steevast voor de New Music Friday Maxazine Playlist van Maxazine. Elke week gewoon weer de lekkerste muziek. Daar kan je dan gewoon lekker de week mee vooruit. Al zijn vrienden hadden zich al geabonneerd op de lijst en veel van zijn klanten vroegen hem ook naar voor playlist het was die hij op had staan. Deze week stond de lijst weer vol met de mooiste nieuwe muziek van onder anderen Martin Garrix, Rammstein, the Black Keys, Tamino, Michelle David & the True Tones, en een coole remix van een nummer van De Wolff.

Hij schonk zichzelf een kop thee in. Koffie was niet zijn ding.

Deel: