Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Het was inmiddels een week geleden. In eerste instantie was hij zelfs een beetje geschrokken. Na een moment had dat plaats gemaakt voor een licht geamuseerde verbazing. Natuurlijk had hij de jonge vrouw al vaker gezien in de koffiebar waar hij elke dag soms wel twee keer binnenliep. Je kon er in de middag heerlijk rustig de krant lezen en in de ochtend was het een one stop shop voor een koffie on the go op weg naar de tramhalte twee straten verderop.

Zonder enige intentie die verder ging dan het zoeken van een plekje aan de snel vollopende bar had hij haar gevraagd of de plek naast haar nog vrij was. Net meer en niet minder. Het chaotische tafereel dat daarop volgde had niet hem alleen geamuseerd. Meerdere mensen om hun heen viel het op dat de jonge vrouw van kleur verschoot en ineens licht katatone bewegingen maakte, die wezen op een ontkoppelde hoofd-hand motoriek. Hij had haar niet eens een verdere vraag kunnen stellen. Nog voordat hij zijn eerste slok koffie had kunnen nemen kreeg hij een papiertje in zijn handen gedrukt met een telefoonnummer erop geschreven. Ze moest het eerder al geschreven hebben, want hij had het haar niet zien schrijven. Nog voordat hij iets tegen haar kon zeggen had ze zich een weg gebaand tussen de andere gasten door naar de uitgang. Zonder op of om te kijken was ze in no time uit zijn zicht verdwenen.

Terwijl hij van zijn koffie genoot, rook hij dat het stukje papier met het telefoonnummer erop geparfumeerd was. Old school romantiek dus. Natuurlijk zou hij haar gaan bellen. De magie was duidelijk geweest. Hij besloot de romantiek voort te zetten en nog voordat hij zijn koffie op had, had hij al besloten haar op te bellen om haar uit eten te vragen. Hij wist zelfs al welk restaurant hij zou voorstellen. Hij zou een boeket bloemen meenemen, zoveel was zeker.

Hij dronk zijn koffie op en bracht de lege aardewerken statiegeld mok terug naar de bar. Nog voordat hij naar buiten ging om zijn tram te halen drukte hij al zijn veel te dure bluetooth oordopjes in zijn oren en zette hij de nieuwe New Music Friday Maxazine Playlist van Maxazine op. Heerlijke muziek om het weekeinde mee te beginnen. Deze week stonden er onder meer nieuwe tracks op van Shary-An, The Chainsmokers, Anouk, Reis B, Eagle Eye Cherry, Dana Winner, Buurman, Liam Gallagher en nog heel veel meer. Laat de koffie smaken!

Deel: