Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Verder dan waar ze nu stond in haar relatie tot de man die ze twintig minuten geleden nog niet kende durfde ze op dit moment echt nog niet te gaan. Haar hart bonsde in haar keel en ze moest moeite doen rechtop te blijven staan. Even voelde het of ze flauw zou gaan vallen. Heel even maar. Het was de geur van de frisse lente regen die vanaf straat door het open raam naar binnen waaide die haar weer terug liet vallen in haar eigen lichaam. Ze opende haar ogen en het was alsof de wereld een frisse wassing had doorstaan. Het leek allemaal frissen, schoner. kleurrijker dan dat ze het ooit eerder had gezien. Verliefdheid heeft blijkbaar sterke psychosomatische effecten op een jonge vrouw die nooit eerder zo hard was gevallen voor een onbekende man.

Twintig minuten, er waren slechts twintig minuten verstreken vanaf het moment dat hij haar had gevraagd of het plaatsje aan de koffiebar vrij was. Al meer dan vijf jaar stond ze elke ochtend hier om haar dubbele flat white met hazelnootmelk en een vanilla shot te drinken, terwijl ze even op haar tablet de krant las. Nooit eerder was de donkere man haar opgevallen. Iets ouder dan haar toch wel, geen atleet, eerder een man met een endomorfe lichaamsbouw. Zijn ogen spraken echter alle talen, op alle niveaus en toen hij haar aankeek kon ze niet anders dan hem de plaats naast haar aan te bieden. Er was een korte stilte gevallen, waarin hun ogen kruisten waar zij zich er vervolgens niet meer los van kon maken. De Fransen zouden het een ‘coup de foudre’ hebben genoemd. Verliefd als door een blikseminslag. Ze had hem haar nummer gegeven, maar niet gevraagd voor het zijne. Ze had zijn hand aangeraakt, toen zijn vingers de hare zochten. Meer was er niet gebeurd, en toch leek de wereld stil te staan. Genoeg.

Ze rekende snel af en liep naar buiten, de straat op, wanhopig naar lucht happend om rustig te worden en haar gedachten te ordenen. Hij zou haar toch wel bellen? Ze zette haar koptelefoon op en zette de New Music Friday playlist van Maxazine op. Elke vrijdag de beste nieuwe muziek. Haar hoofd werd rustiger terwijl ze door de straten naar huis liep. Ze genoot van de nieuwste tracks van artiesten zoals Irma, Sons, Pommelien Thijs, Stippenlift, Jan Rot en Son Mieux. Ze had zich nooit beter gevoeld.

Deel: