Belau is een van de meest veelbelovende elektronica-nieuwkomers in de Europese muziekscene. Debuut album ‘The Odyssey’ won de Hongaarse equivalent van de Grammy Awards in de categorie beste elektronische muziekalbum. Hun langverwachte tweede album, getiteld ‘Colourwave’, maakte hun naam op internationaal niveau waar. Nu brengen ze de eerste single van het nieuwe Belau album uit, met een verbluffende, dromerige video, genaamd ‘Dreamstate’.

Belau, bestaande uit Peter Kedves en Krisztian Buzas, is een band die via hun muziek onderdak probeert te bieden aan de moderne mens – die de weg naar zelfbewustzijn door de diepte van het individu vertegenwoordigt – door moderne en elegante elektronische beats te maken met verlangende teksten gedreven voor de troost van de geest. Voor altijd geïnspireerd door de fundamentele elementen van de natuur, vooral de oneindige zee.

Het duo had vele internationale successen. In de afgelopen jaren speelden ze meer dan 200 shows in 25 landen en maakten ze indruk op het publiek op gerenommeerde festivals als Primavera, Eurosonic, Electric Castle, Sziget en SXSW, om er maar een paar te noemen. Hun album werden inmiddels door miljoenen gestreamd en kende massale radiosuccessen.

Na het uitstekende album ‘Colourwave’ keert Belau terug met een gloednieuwe single genaamd ‘Dreamstate’ met de lieftallige aussie vocaliste, Akacia die meer dan 50 miljoen streams achter haar naam heeft staan. “De geschiedenis van transfiguratie is diep geworteld in onze cultuur, maar voor de meesten van ons is de genade die we mogelijk naar onszelf toe kunnen leven ver weg, mystiek en lijkt het onmogelijk om er toegang toe te hebben in deze profane wereld. Deze weg daarentegen is voor iedereen toegankelijk, maar als je hem bewandelt, voelt hij aan als een echte ‘droomstaat’. Het lied vertelt het verhaal van een leven voorbij onze eigen grenzen, een verschuiving van stagnatie naar vooruitgang, een uitweg uit onze eigen angst. Een man die veel wijzer is dan wij heeft ooit beweerd dat alleen als zo’n innerlijk proces zich voltrekt in de individuele harten – en dan natuurlijk naar buiten toe – de weg is om eeuwige vrede te brengen in de samenlevingen van de wereld. en er is zeker niets anders dat Belau nog meer zou kunnen ondersteunen in deze toenemende dynamiek van de wereld. We are all made out of gold”, aldus het elektronica duo over de nieuwe single die een dromerige lofi r’n’b hymne is.

“We hebben een video voor Dreamstate gemaakt in Malta met een van onze beste vrienden. We brachten vier dagen door op deze prachtige eilanden, overdag ontdekten we de adembenemende landschappen, ’s avonds speelden we enkele liveshows, zulke goede herinneringen”, vervolgt Belau, die momenteel werkt aan hun derde album. Hongarije’s beste muzikale exportproduct Belau zal hun Europese tournee dit jaar voortzetten op verschillende zomerfestivals.

Vandaag komt ‘Dreamstate’ uit en je bekijkt, en beluistert, deze natuurlijk als eerste op Maxazine!

Deel: