Beaux Gris Gris werd opgericht door Greta Valenti, ze spelen een mix van blues/blues rock, soul en funk. De Europese tour van 2020 kon door Covid niet doorgaan. Net als veel andere bands besloten ze om een nieuw album te maken. En dat werd tijd, want hun debuutalbum ‘Love and Murder’ kwam ruim 3 jaar geleden uit. Het nieuwe album, ‘Good times end times’, werd eind maart gelanceerd. Met Stephen Mildwater als de nieuwe bassist.

Het openingsnummer ‘Fill Me Up’ is opzwepend. Greta heeft een mooie stem met een duidelijke uitspraak. De tekst is niet al te ingewikkeld, zodat je al snel mee kunt zingen. De gitaarsolo is van haar man Robin Davey (The Hoax). Dit is een heerlijk portie blues, met strak drumwerk van Mark Barrett en sprankelende pianoklanken van Emma Jonson. Na een up-tempo stuk is het einde mooi, maar plotseling. ‘Bungalow Paradise’ is meer mellow, nu is de stem van Greta best zwoel. Het gitaarspel van Robin is hier meer ingetogen. Zang en muziek blijven dus in balans.

De nummers luisteren gemakkelijk weg blijven aangenaam in je hoofd kleven. Dat geldt ook voor ‘Alone’. Het geluid van de ritmesectie komt wat doffer over. De zang is mooi gestapeld. Dit mid-tempo nummer eindigt zacht. Zang en muziek zijn goed verdeeld over koptelefoon, dat is ook te horen in ‘Trouble Is Coming’. Ook dit nummer nodigt uit om mee te zingen. Het heeft een aangename flow,. Er zijn leuke details, onder andere in de percussie. De solo van Robin had best iets langer mogen duren. Tijdens een heerlijk instrumentaal stuk gebruikt Greta haar stem soms als instrument. Ook hier laat ze best veel power horen.

Het leuke ratelende geluid in ‘Is This The Blues’ komt van de vibraslap. Dit is kort gezegd een metalen U-vormig percussie instrument. Door een tik op de ronde knop te geven, ontstaat het ratelende geluid. Greta vertelt een deel van haar tekst, hierdoor wordt nog eens extra duidelijk hoe veelzijdig haar stem is. De blues is hier zeker in terug te horen, maar dan wel in de eigen stijl van Beaux Gris Gris. Emma strooit er op haar eigen manier enkele pianotonen doorheen. Dit leuk opgebouwde nummer heeft een bijzonder einde, en gaat bijna non-stop over naar het vrolijke ‘Gris Gris’. Dit is één van de sfeermakers tijdens live shows, en zal vast uitgroeien tot een publiekslieveling. Maar ook thuis is het genieten van de vrolijke klanken en het opbeurende tempo. De “blazers” hadden iets duidelijker naar voren mogen komen. De zang is leuk gestapeld, dit past prima bij de iets eenvoudigere structuur. Ook ‘Watching The World Falling Down’ is een feel good song met een iets eenvoudigere opzet.

‘Lucid’ heeft een mooi ingetogen instrumentaal intro, de zang van Greta, en de fantastische solo van Robin sluiten hier mooi op aan. Vocale delen en instrumentale stukken wisselen elkaar af. Dit laatste nummer eindigt met een prachtig instrumentaal stuk, waarin Greta haar stem als instrument gebruikt. Jammer dat cd afgelopen is, want hier had ik graag nog veel langer naar geluisterd. ‘Good times end times’ heeft eigenlijk maar één minpunt, en dat is de duur. Iets meer dan een half uur is eigenlijk te kort voor de ear candy van Beaux Gris Gris. (8/10) (Eigen Beheer)

Deel: