Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Er zijn toch mooie dingen in het leven. Dit stukje wordt getikt, zittend in de zon, met een kopje koffie erbij. Geen mondkapje meer op en mijn geliefde zit gewoon, op minder dan een meter naast me zonder dat er een plastic tussenschot nodig is of een mondkapje op moet. Concreet betekent dit dus dat het, ondanks alle misère toch weer lente aan het worden is in ons mooie Nederland, maar ook dat alle corona maatregelen waaraan we zo lang hebben moeten voldoen nu dan toch echt tot de verleden tijd behoren. Ja, er is genoeg ellende om ons heen, maar in vredesnaam, wat is er mis met op intermenselijk niveau gewoon ook fijn lief en positief te blijven? Niets! Precies! Daarom dus!

Mensen die playlists samenstellen zal het inmiddels ook al zijn opgevallen. Er komt dezer dagen steeds meer en steeds leuker nieuw materiaal uit. Van beginnende artiesten, maar zeker ook van de molochen, de dino’s van de pop en rock. Ze ontwaken allemaal uit hun door Covid opgelegde winterslaap en brengen nu dan eindelijk al die albums uit waar we zo lang op moeten wachten. Daarna lekker touren. We gaan dus een mooie zomer tegemoet vol leuke en verrassende en soms tegenvallende muziek. It’s all good. De festivalzomer zal naar verwachting feestelijk dan ooit worden, dus de vooruitzichten zijn meer dan prima !

Om jullie vast langzaamaan wat op te gaan warmen hebben we deze week al een werkelijk ontzettend fris en leuk lijstje kunnen maken met de 60 lekkerste tracks van dit moment. Sit back en enjoy de nieuwe muziek van onder andere Celeste, Get Well Soon, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kraak & Smaak, Kriss Kross en Sabrina Starke. Lekkerrrrrrr het weekend door, see you aan de andere kant.

Deel: