Om de muziekliefhebbers te laten genieten van live muziek delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van Arctic Monkeys.

Arctic Monkeys is een Britse indierockband uit Sheffield, Engeland. De band, die in 2002 werd opgericht, bestaat uit zanger-gitarist Alex Turner, gitarist Jamie Cook, bassist Nick O’Malley en drummer Matthew Helders. Evenals het debuutalbum ‘Whatever people say I am, that’s what I’m not’ uit 2006 bereikten de singles ‘I Bet You Look Good on the Dancefloor’ en ‘When the Sun Goes Down’ de nummer 1-positie in het Verenigd Koninkrijk, net als al hun andere albums.

De band werd op hun debuutalbum gekenmerkt door hun snelle, agressieve postpunk en Turners teksten die gebaseerd waren op eigen observaties en ervaringen in Sheffield. Een jaar later volgde het tweede album ‘Favourite Worst Nightmare’, dat in Nederland de nummer 1-positie bereikte, met leadsingle ‘Brianstorm’. In 2009 verscheen het derde album ‘Humbug’, dat in België de nummer 1-positie bereikte. Dat album werd geproduceerd door Josh Homme en James Ford. Met de komst van hun twee laatste albums evolueerde het geluid meer richting psychedelische en alternatieve rock.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Arctic Monkeys live @ T in the Park, Scotland (2014).

Deel: