Vandaag brengt Antoon de EP ‘Hallo’ uit, waar naast de vorige week verschenen single nog eens drie heel verschillende tracks op staan. Met ‘De Wereld Aan’, ‘Tantoe Lekker’ met Big 2 en ‘Hotelschool’ kunnen fans hun hart ophalen aan nieuwe Antoon muziek.

Al van jongs af aan was Antoon bezig met maar één doel: muzikant worden. De 20-jarige artiest komt uit de omgeving van Hoorn en begon al vroeg met het spelen van drum en klassieke piano. Op zijn vijftiende zwaaide hij af van het VWO om als allerjongste kandidaat ooit op de Herman Brood Academie te worden aangenomen. In het begin richtte Antoon zich voornamelijk op EDM-producties, maar langzaam kwamen er ook HipHop invloeden in zijn tracks en begon hij daarnaast zijn eigen teksten te schrijven. Deze stijlen combineerde hij met de Disco- en 80’s-invloeden die hij vanuit thuis heeft meegekregen en hieruit ontstond zijn eigen, unieke stijl, die zich wellicht het best laat omschrijven als Hip Pop. Antoon is een nieuwe generatie artiest die met zijn signing bij het label Dreamteam van Big2 klaar is voor het grote publiek.

Antoon is inmiddels een gevestigde naam en werd eerder deze maand genomineerd voor een Edison Award. Zijn mega hits ‘Leuk’ met Big2 en ‘Bootje’ met Paul Sinha zijn miljoenen keren gestreamd en daarnaast had hij met zijn song ‘Hyperventilatie’ één van de grootste Nederlandse TikTok trends van 2021. Afgelopen najaar ging de 20-jarige artiest op uitverkochte tour door heel Nederland, deze zomer zal hij op alle grote festivals te zien zijn in Nederland en België, waaronder Kingsland, Paaspop, Pukkelpop, Sunrise en Pinkpop.

“Na de Platina #1 hit ‘Vluchtstrook’, samen met Kris Kross Amsterdam en Sigourney K., was het tijd voor solo muziek”, vertelt Antoon over zijn EP. “Ik ben superblij met de enthousiaste reacties op mijn single ‘Hallo’. Het is altijd spannend wat de fans er van vinden en als ze dan zo massaal naar je track luisteren zie ik dat echt als compliment! En over de nieuwe songs: ‘De Wereld Aan’ kan je met bij iedere stemming aanzetten, als je blij bent of juist even in de put. ‘Hotelschool’ is gewoon weer een echte Antoon-tune en ‘Tantoe Lekker’ is voor de liefhebber van Urban. Dus check ze allemaal!”

Deel: