Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Het is weer vrijdagavond en zoals elke vrijdag, voor andere mensen het einde van de werkweek, is het voor Roger weer het begin van een weekeinde nachtdiensten draaien als nachtportier bij een goedkoop hotel dat een beetje weggestoken achter het grote Zweedse woonwarenhuis; vooral het domein is van mensen in de sales, kleine drugsdealers en overspel plegende stelletjes. Roger is klaarwakker. Eigenlijk te wakker, want van slapen is er de afgelopen middag niet veel gekomen door de strapatsen van de krolse kater van de buren onder zijn slaapkamerraam. Enfin, niets dat niet met een dubbele espresso kan worden opgevangen. Roger is jong, sterk en houdt zijn fysiek goed bij in een te dure sportschool waar je 24 uur per dag terecht kan. Ideaal voor iemand waar heen tijd op te trekken is.

Twee boterhammen met ei, een tomaat, twee gele kiwi’s, een appel, drie blikje energiedrank. Het is tot nu toe genoeg gebleken om de nacht door te komen. Af en toe kan er dan nog een vers getapte cappuccino uit de kantine bij. Cappuccino die echt die naam niet waardig is. Roger is een liefhebber en elk jaar, als hij op vakantie gaat naar Italië, is het een bijna plechtig moment om vlak over de grens van Frankrijk naar Italië, op de T4 bij Bardonecchia te stoppen voor de eerste echte Italiaanse cappuccino. Even de snelweg afduiken, naar de Via Medail 56. De beste cappuccino, elke keer weer, bij Luigi, die hij inmiddels als een vriend beschouwt.

Voordat Roger zijn jas aantrekt om de deur uit te gaan, op weg naar andermaal een saaie nachtdienst, plugt hij elke vrijdag zijn ouderwetse koptelefoon met ouderwetse minjack-plug in zijn ook ouderwetse smartphone waarvan het scherm bijna onleesbaar is door de barsten die erin zitten sinds hij de telefoon in het trappenhuis uit zijn handen heeft laten vallen. Nog net kan hij Spotify opstarten en zijn favoriete playlist aanzetten. Ook deze week heeft de New Music Friday Maxazine Playlist weer het beste van het beste blij elkaar gezet, zodat je meer dan prima de week door kan komen. Deze week onder andere nieuwe tracks van Kovacs, Ruben Hein, Tears for Fears, Coldplay, Florence & the Machine en vele anderen. Daar komt Roger de nachtdienst wel mee door!

Deel: