De vijfvoudig Grammy-winnende zanger en songwriter Marty Stuart komt voor een exclusieve Nederlandse show naar Paradiso in Amsterdam. De Amerikaanse country- en bluegrassmuzikant is actief sinds 1968. Sinds hij als kind gospel begon te zingen, heeft Stuart meer dan vier decennia besteed aan het vieren van Amerikaanse rootsmuziek. Zijn tienerjaren op tournee met bluegrass-legende Lester Flatt in de jaren ’70 werden gevolgd door zes jaar in de band van Johnny Cash in de jaren ’80 en een topcarrière als soloartiest in de jaren ’90.

Stuart is een vijfvoudig Grammy-winnaar, platina-artiest, Lifetime Achievement Award-ontvanger van de Americana Music Association, Grand Ole Opry-ster, countrymuziekarchivaris, fotograaf, muzikant en songwriter. Maar het belangrijkste is dat hij doorgaat met het opnemen en uitbrengen van zeer relevante muziek, platen die de rijke erfenis van het land eren. ‘Way Out West’, zijn 18e studioalbum, is geproduceerd door Mike Campbell (Tom Petty and the Heartbreakers). ‘Way Out West’ opent met een gebed en is een knipoog naar Stuarts affiniteit met de inheemse bevolking. Zijn 18e en tevens meest recente album neemt de luisteraar mee naar het eenzame maar magische Amerikaanse Westen.

“Als je bij zonsondergang in het midden van de Mojave-woestijn gaat zitten en je bent de volgende ochtend nog steeds dezelfde persoon als de zon opkomt, zou ik enorm verrast zijn”, zegt Stuart. “Het is die geestenwereld van het Westen die me betovert.”

Marty Stuart komt op woensdag 31 augustus 2022 voor een exclusieve Nederlandse show naar Paradiso.

Deel: