Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Els stond neuriënd in de keuken van het appartement waar ze nog niet zo lang geleden was komen wonen met haar vriend Roger. Het was dan wel geen koopwoning, waarop ze hadden gehoopt, maar in ieder geval kon ze nu samen wonen met de liefde van haar leven. Eindelijk uit de ouderlijke woning. Voor Els was het de juiste beslissing geweest. Ze was gelukkig en keek met vertrouwen naar de toekomst. Pas geleden hadden ze de oude meubels waarmee ze begonnen waren, allemaal vervangen door nieuwe spullen. Mooi, strak en modern meubilair, waardoor ze nog meer het idee had aan een nieuwe levensfase te zijn begonnen. Heerlijk.

Toen ze twee jaar geleden pas was afgestudeerd had ze nooit durven dromen dat ze nu op dit punt in haar leven zou staan. Ze dacht dat ze geluk had gehad toen ze na haar studie meteen een baan aangeboden kreeg op haar stageplaats in de jeugdzorg. Meteen van studie in een mooie baan. Wie wil dat nou niet? Totdat ze merkte dat een stage toch anders was dan de verantwoordelijkheid die je als echte professional had. Het werk was zwaar, ze kon geen afstand nemen en om zich heen zag ze collega’s wegvallen door burn-outs. Het was gewoon geen baan voor een jonge vrouw, zonder ervaring. Toen ze besloot om wat anders te gaan doen, was er een last van haar schouders gevallen. Nu ze dan leerkracht was op een basisschool had ze haar roeping gevonden. Heerlijk. Alles was op zijn plek gevallen. Ze had het gevoel of haar leven nu pas echt kon gaan beginnen.

Via de app op haar telefoon stuurde ze het gloednieuwe geluidssysteem in de keuken aan. Vaste prik inmiddels was het om de dag te beginnen met de Maxazine New Music Playlist. De lekkerste nieuwe muziek om mee wakker te worden en te ontbijten. De eerste zonnestralen vielen door de ramen toen ze Roger achter zich de keuken in hoorde komen. Hij gaf haar een knuffel en een zoen. De wereld was fantastisch, de muziek maakte het af. Koffie en een croissant. Op de achtergrond de nieuwste muziek van onder andere Silk Sonic, Van Dik Hout, Thomas Azier, Racoon, Katie Kittermaster, Dream Widow, Yevgueni en Eva de Roovere.

Deel: