Het lezen van een tijdschrift is en blijft heerlijk ontspannend. Tijdschriften heb je over allerlei onderwerpen. Van de laatste mode, tot onderwerpen uit de psychologie en de wetenschap. Met tijdschriften kun je ook je kennis vergroten op een groot aantal gebieden. Daarnaast is een tijdschrift leuk om cadeau te doen. Een abonnement of een aantal losse nummers, met een tijdschrift als cadeau zit je altijd goed. In dit artikel bespreken we de leukste tijdschriften.

Waarom tijdschriften nog steeds populair zijn

Bijna tien jaar geleden werd er voorspeld dat er rond het jaar 2018 geen tijdschriften meer zouden zijn. We weten inmiddels dat dat niet het geval is. In de winkel liggen de schappen nog steeds vol met verschillende tijdschriften. Een leuk glossy magazine in je handen of een fijn roddelblad bij de kapper geeft toch een ander gevoel dan nieuws dat je online leest over je favoriete sterren. Natuurlijk lezen we ook veel online door de opmars van het internet, maar toch wordt er nog steeds graag een magazine gelezen. Er zijn allerlei tijdschriften over diverse onderwerpen. We bespreken hieronder de belangrijkste.

Vrouwentijdschriften

Een van de oudste tijdschriften voor vrouwen is de Libelle. De Libelle heeft ruim 2 miljoen lezeressen uit verschillende leeftijdscategorieen. De libelle bespreekt van alles. Beauty, tips om je leven leuker te maken, waargebeurde verhalen en interieur. Het tijdschrift Linda, ontwikkeld door Linda de Mol schuwt geen taboes. Het blad is spraakmakend en heeft inmiddels een groot lezerspubliek bereikt. Het blad Happinez combineert psychologie, spiritualiteit en wetenschap met elkaar. Dit maakt het blad meer filosofisch van aard, maar in dit blad krijg je ook handige tips die je zelf in je leven kunt toepassen.

Tijdschriften voor mannen

Ook voor mannen zijn er tijdschriften. Er zijn tijdschriften over allerlei onderwerpen waar de man in geïnteresseerd is. Bijvoorbeeld fitness, voetbal of mooie vrouwen. De Playboy is een van de bekendste mannentijdschriften. Het blad staat vol met mooie vrouwen. Het blad Esquire is een tijdschrift dat zich naar eigen zeggen richt op mannen met stijl en inhoud. Een ander populair mannenblad is Men’s Health. Het blad staat vol met artikelen en tips over sport, gezondheid en tips om af te vallen en meer spieren te krijgen.

Roddelbladen

We lezen ze allemaal wel eens bij de kapper: roddelbladen. Roddelbladen vertellen je alles over het leven van je favoriete sterren en royals. De bekendste roddelbladen in Nederland zijn de Story, de Party en de Privé. De Story werd opgericht in 1974 en richt zich vooral op huisvrouwen. Het blad schrijft vooral over de showbizz en Royals. De Privé is het grootste roddelblad van Nederland. Het schrijft vooral over het privéleven van onze BN’ers. Een ander bekend roddelblad dat meer gericht is op mannen is de Panorama. Het blad schrijft over misdaad, entertainment en seks.

Wetenschappelijke tijdschriften

Bij wetenschappelijke tijdschriften denk je misschien aan moeilijke taal, maar bij de meeste wetenschappelijke tijdschriften is dat juist niet het geval. Ze maken de wetenschap juist toegankelijk voor een groot publiek. Vaak zijn de artikelen analytisch, maar op een heldere manier beschreven. De Quest is zo’n blad, met allerlei uiteenlopende onderwerpen, bereikt het blad iedereen die geïnteresseerd is in de wetenschap. Het staat vol met leuke en interessante weetjes. Een abonnement op de Quest is daarom ook geen weggegooid geld.

Ook National Geographic is een wetenschappelijk tijdschrift. De onderwerpen gaan over dieren, reizen, geschiedenis en cultuur.

Tijdschriften over sport en gezondheid

Tijdschriften over gezondheid worden steeds populairder. Men’s Health en Woman’s Health zijn wellicht de bekendste tijdschriften die zich richten op sport en gezondheid. Je hebt ook tijdschriften die zich richten op speciale sporten zoals Yoga Magazine. Yoga Magazine richt zich op iedereen die interesse heeft in spiritualiteit, gezondheid en lifestyle. Bij een abonnement op Yoga Magazine krijg je ook onbeperkt toegang tot Yogatv, waar je online yogalessen kunt volgen. Ook Runnersworld richt zich op een specifieke sport, namelijk hardlopen. Runnersworld gaat over alles wat hardlopers interessant vinden en is het meest gelezen hardloopblad van Nederland.

Tijdschriften over reizen

Lonely Planet brengt al een aantal jaar een reismagazine uit. In dit magazine droom je weg bij de mooiste reisreportages die worden geschreven door gerenommeerde Lonely Planet auteurs. Bij de reisreportages vind je de mooiste fotografie gemaakt door de beste fotografen ter wereld. Andere tijdschriften over reizen zijn Meridian Travel en National Geographic Traveler. Lees je deze tijdschriften, dan kun je goed inspiratie opdoen voor je volgende reisbestemming.

 

 

Deel: