Met meer dan 200 miljoen streams en een aantal uitverkochte shows, heeft Toronto’s Wild Rivers een toegewijde aanhang opgebouwd met hun welsprekende en introspectieve teksten, genre-vloeiende melodieën, glorieuze harmonieën en boeiende live optredens. Nu is het indie trio klaar om hun langverwachte tweede album ‘Sidelines’ uit te brengen op 4 februari. ‘Sidelines’ vindt de band sonisch en tekstueel een uitbreiding van hun geluid, dat pop, rock, indie en folk in de blauwdruk van elk nummer integreert. ‘Sidelines’ is geproduceerd door Peter Katis (The National, Interpol, Sharon van Etten) en Wild Rivers en werd opgenomen in Connecticut, Los Angeles en Kingston, Ontario (waar de band werd opgericht). Wild Rivers bestaat uit Khalid Yassein (gitaar, zang en toetsen), Devan Glover (zang), en Andrew Oliver (lead gitaar, synths).

Eerste single ‘Long Time’ belichaamt de notie dat emoties vaak een eigen tijdlijn hebben. De band zegt: “Dit idee kwam voort uit een onverwacht telefoontje van een ex-geliefde. Je bewuste, volwassen brein kan je vertellen dat je ergens overheen bent, en dan in een oogwenk, ben je terug op de plek waar je eerder was.

Sidelines vindt de band evolueren zowel individueel als collectief, opgroeien en navigeren door nieuw en onbekend terrein. “Veel van ‘Sidelines’ gaat over perspectief en verlangen om ergens te zijn waar je niet bent, of proberen uit te zoeken hoe je op een plek kunt komen waar je wilt zijn, of dat nu fysiek of emotioneel is,” zegt Glover. De nummers op ‘Sidelines’ verpersoonlijken die gevoelens, terwijl ze hunkeren naar jonge liefde in ‘Neon Stars’ en mijmeren over depressie in ‘Bedrock’. ‘Sidelines’ is echter niet zonder vrolijkheid, zoals duidelijk blijkt uit de meezingbare melodie en het luchtige ritme van ‘Stubborn Heart’ en het humoristische, upbeat ‘Weatherman’.

Deel: