SnapDibz is een in Amerika geboren Indiase rapper die met zijn unieke stijl over de hele wereld furore maakt in de hedendaagse commerciële pop-/hiphopwereld. Na vele jaren undergroundmuziek te hebben gemaakt met DJ Dibz, stortte het duo in elkaar, maar Snap blijft SnapDibz in leven houden.

SnapDibz bracht zijn eerste EP ‘Levels’ uit in februari 2020. Het nummer ‘You and I’ werd een hit in de scene en hiphop-banger ‘Masterplan’ ging ook hard. Twee maanden later werd ‘The Climb’ uitgebracht, wat de reactie van SnapDibz was op de Covid-pandemie. Het nummer was er een van hoop en eenheid en de videoclip raakte de harten van veel gezondheidswerkers en anderen. Vele singles volgden met verschillende geluiden die de veelzijdigheid van SnapDibz lieten zien, waaronder ‘Unbreakable’, een pure hiphop-track met zijn unieke mix van Indiase fusion en de afsluiter ‘Done Believing’ uit 2020, die door velen is vergeleken met ‘Love the Way you lie’ van Eminem en Rihanna.

“ ‘On My Mind’ is a song about life. It’s about ones journey of self discovery and finding what you really want out of life. Everyone has a different view or opinion of happiness… some just want to be alone…some just want to chase gold, want a big house with a boat and so on. The beat was produced by Flawless in Canada. I mentioned to Flawless what type of beat I was looking for and he delivered. After obtaining the beat and vibing to the track, the concept was created and then I sent the track to Rey for a hook. Once I had the hook I began writing my verses and recording in small town Quincy Il. So the track had a few parts that I had to coordinate.”

SnapDibz werkt momenteel aan een samenwerkingsproject met de popsensatie Rey Khan, met wie hij in het verleden al eerder samenwerkte. De eerste recente release van het project was ‘Backwards in my head’, dat nu het meest gestreamde SnapDibz-nummer op Spotify is geworden en bijna een kwart miljoen streams nadert. Nu, in het begin van 2022, luidt SnapDibz het nieuwe jaar in ‘On My Mind’, de vierde release van het SnapDibz en Rey samenwerkingsproject, waarop je inderdaar wat vergelijking met Eminem hoort.

Deel: